Keresés ebben a blogban

2021. július 5., hétfő

Kereszténység

 "Konkrét lépéseket" ígért Justin Trudeau kanadai miniszterelnök azután, hogy a múlt héten több mint 200 gyerek földi maradványait találták meg az észak-amerikai országban egy őslakosoknak létrehozott egykori bentlakásos iskola területén.

Justin Trudeau intézkedéseket ígért a túlélők, a hozzátartozók és az őslakosok támogatása céljából, de nem szolgált részletekkel ezzel kapcsolatban.

"Sajnálatos módon ez nem egy kivételes vagy elszigetelt eset. Nem fogjuk elhallgatni. El kell ismernünk az igazságot. A bentlakásos iskolák valóságosak voltak, egy olyan tragédia részei, amely itt történt, a mi országunkban, és ezt magunkra kell vállalnunk" - mondta a kormányfő.

Rosanne Casimir, a Tk'emlups te Secwepemc nevű őslakos közösség vezetője a múlt csütörtökön számolt be arról, hogy Kamloops kisvárosa mellett megtalálták 215 gyerek földi maradványait, amelyekre egy különleges hanglokátor segítségével bukkantak rá.

A katolikus egyház által fenntartott létesítmény több mint száz éve nyílt meg azzal a céllal, hogy az őslakosok gyermekeit kényszerrel beillesszék az európai bevándorlók társadalmába. A gyermekek elhunytát a bentlakásos iskola akkori vezetősége nem dokumentálta, bár eltűnésüket az őslakos közösség tagjai bejelentették a hatóságoknak.

A 19. század végén 139 hasonló létesítmény nyílt a kanadai kormány megbízásából. Az észak-amerikai országban 1874-től kezdődően mintegy 150 ezer indián, mesztic és inuit gyereket szakítottak el családjuktól és kulturális közegükből, és zárattak kényszerrel bentlakásos iskolákba. Sokukat bántalmazták, illetve nemi erőszak áldozatai lettek.

Szombaton Trudeau felszólította a katolikus egyházat, hogy vállalja a felelősséget az őslakos iskolák ügyében játszott szerepéért. Többek között azt követelte, hogy engedélyezzék a hozzáférést olyan dokumentumokhoz, amik segíthetnek az évtizedek alatt eltűnt gyerekek sorsának megismerésében.

Közben tizenöt kanadai ügyvéd hivatalos kérvényt nyújtott be a Nemzetközi Törvényszékhez (ICC), hogy indítson vizsgálatot a kanadai kormánnyal és a Vatikánnal szemben is feltételezett emberiesség elleni bűncselekmények miatt.

Az is általános volt, hogy az elhunyt gyermek testét nem adták vissza a családoknak, és a szülők ritkán tudták meg a halál körülményeit. Sokszor csupán annyi jutott el az indián közösségekhez, hogy egy bizonyos keresztnevű gyerek meghalt. Egy 1939-es esetnél egy anya kikérte az iskolától az állítólag agyhártyagyulladásban elhunyt fiának a testét, amit az illetékes minisztérium azzal utasított el, hogy „nem tartozik a gyakorlatba, hogy a minisztérium indiánok holttestét vonatoztassa”.

Arra a kérdésre, hogy akár jogi lépéseket is fontolgatnak-e a katolikus egyházzal szemben, Trudeau azt válaszolta, hogy ha szükséges, keményebben lépnek fel. Azonban reményét fejezte ki, hogy a katolikus vezetők megértik, hogy részt kell venniük ezekben a vizsgálatokban, és segítenek a dokumentumok megismerésében.

Kanada őslakos kapcsolatokért felelős minisztere, Carolyn Bennett szerint a bentlakásos iskolák a „szégyenteljes” gyarmati politika részei voltak, a kormány pedig elkötelezett amellett, hogy „emlékezzen az elveszett ártatlan lelkekre” – mondta. Benett, illetve az őslakos szolgáltatásokért felelős miniszter, Marc Miller szerint a katolikus egyháznak és Ferenc pápának bocsánatot kellene kérnie a múltban elkövetett bűnökért, a Vatikán azonban egyelőre nem reagált az ügyre. Trudeau már 2017-ben felszólította Ferenc pápát, hogy kérjen bocsánatot az egyház szerepéért.

Ha Ferenc pápa bocsánatot kér, az remek lesz. Akkor minden rendben, mehet tovább a meseszekér. A katolikus egyház pusztít tovább, lelkeket és embereket.

Ha nem volna világos, a kanadai tudósítás népirtásról szól. Az egyház által meggyilkolt gyerekek ezreiről. Minthogy azok nem voltak keresztények, és nyilvánvalóan azért nem, mert az egyház nézete szerint alacsonyabb rendűként születtek.

Félreértés ne essék, nemcsak a katolikus pusztít, a többi keresztény egyház is. Csak mostanában éppen a katolikusokat hangsúlyozzák a különféle tömegtájékoztató eszközök.

Sokszor sok helyen leírtam, elmondtam, az emberiség történetében nincs kártékonyabb, gyilkosabb ideológia a kereszténységnél. Tartósabb sincs, ezer éve pusztít, százmilliókra tehető a halálos áldozatok száma.

Antoine Destutt de Tracy a francia filozófia 19. századi történetének legérdekesebb alakja az ideológiát az állattan részének írta le. Az állattanból kiindulva én nem látok lényeges különbséget Destutt de Tracy és a 20. századi frankfurti iskola (Adorno, Habermas, Marcuse, Walter Benjamin) elmélete között, ami hamis tudatnak nevezi az ideológiákat. Az a helyzet, hogy nemcsak nem ismerek hasznos ideológiát, elképzelni sem tudok. Ezt csak azért említem, mert a kereszténységet a vallás címszóval szokás illetni, dehát rosszabb az annál. Nem vallás, ideológia.

Azt is sokszor leírtam, tőlem senkinek sem kell megóvnia a vallását, elismerem (nem tiszteletben tartom, semmi tisztelnivalót nem találok benne, csak elismerem), mindenkinek joga van gyakorolni a vallását, templomba járni vagy otthon leborulni a nagyszakállú öregember előtt (ahogy istent elképzelik a keresztények), sajnos még ahhoz is joga van mindenkinek, hogy Jézust mint vallásalapítót imádja, elmondhatom, leírhatom én milliószor, hogy neki semmi köze nincs ahhoz a borzalomhoz, amit kereszténységnek hívnak. De úgy vélem, tartozunk egymásnak annyival, hogy minden vallásos elismerje, nekem meg jogom van óvni az emberiséget a kereszténységtől, az írásaimnak remélhetőleg lesz idejük elterjedni, az emberiségnek meg remélhetőleg lesz ideje eljutni odáig, hogy felfogja, jobb tudni, mint a vallás iszonyatos ostobaságaival elutasítani a tudást, a valóságot, majd azt mondtam, az igazságot. És ami annál is sokkal rosszabb, a kereszténységnek nevezett ideológia „iránymutatásával” halomra gyilkolni embereket és főképp gyerekeket.

Trudeau bocsánatkérésre szólítja fel a pápát meg az egyházat. Ez mostanában nagy divat: tessék bocsánatot kérni, és akkor a bűnök meg vannak bocsátva. Nem képesek felfogni sem azok, akik a bocsánatkérésre felszólítanak, sem azok, akik azt elutasítják, hogy ez a baromi aktus honnan származik.

Ideteszek néhány idézetet.

És oltárt építe Noé az Úrnak, és vőn minden tiszta állatból és minden tiszta madárból, és áldozék égőáldozattal az oltáron.       

És megérezé az Úr a kedves illatot, és monda az Úr az ő szívében: Nem átkozom meg többé a földet az emberért, mert az ember szívének gondolatja gonosz az ő ifjúságától fogva; és többé nem vesztem el mind az élő állatot, mint cselekedtem.

És tegye kezét az égőáldozat fejére, hogy kedves legyen ő érette, hogy engesztelést szerezzen az ő számára.  

És ölje meg a tulkot az Úr előtt, az Áron fiai pedig, a papok, vigyék fel a vért, és hintsék a vért köröskörűl az oltárra, a mely a gyülekezet sátorának nyílásánál van.  

Azután vonja le az égőáldozat bőrét, azt pedig vagdalja el tagjaira.

Azután felemelé kezeit Áron a népre, és megáldá azt és leszálla, miután elvégezte vala a bűnért való áldozatot, az egészen égőáldozatot és a hálaáldozatot.      

És beméne Mózes és Áron a gyülekezetnek sátorába, azután kijövének és megáldák a népet, az Úrnak dicsősége pedig megjelenék az egész népnek.    

Tűz jöve ugyanis ki az Úr elől, és megemészté az oltáron az égőáldozatot és a kövérségeket. És látá ezt az egész nép, és ujjongának és arczra esének.

És akkor meg van szerezve az engesztelés. Az ember elkövette a bűnt, utána jön a megbocsátás. Tényleg nem képes a „hívő” keresztény felfogni, hogy Jézus pontosan emiatt zavarta ki a Templomból a kereskedőket? Hogy véget vessen ennek a felháborítóan undorító cselekménysornak. Hogy többé ne forduljon elő. Hogy a „vallását” gyakorló ember előbb elköveti a bűnét, aztán vásárol egy állatot, azt a szerencsétlen élőlényt meggyilkolja, majd a bűnét tovább tetézve még el is égeti. Azaz az elkövetett bűn egy újabb bűn elkövetése által, az állat meggyilkolásával és elégetésével meg van bocsátva. És a rémületesen buta emberiség jobb szándékú, de ugyancsak buta, érzéketlen és faragatlan része a nácik haláltáborainak áldozatairól úgy emlékezik meg, mint a holokauszt áldozatairól – azaz az ember bűnéért engesztelésül meggyilkolt és elégetett állatokról alkotott szót használja. Ami ki nem mondva ugyan, de egy nagyon egyszerű asszociációval értelemszerűen magába foglalja a megbocsátás fogalmát. Tetszik emlékezni? Azután felemelé kezeit Áron a népre, és megáldá azt és leszálla, miután elvégezte vala a bűnért való áldozatot, az egészen égőáldozatot és a hálaáldozatot. Egy bűn, egy meggyilkolt állat és minden meg van bocsátva. És látá ezt az egész nép, és ujjongának és arczra esének.

A kereszténységet nem legitimálja két másik ideológia gyűlölete a kereszténység iránt. A nácizmus és annak egy tovább szegényített, de lényegében pontos másolata, a kommunizmusnak nevezett keleti nácizmus azért próbálta kiirtani a kereszténységet, mert félt tőle. Ahogyan a gyenge fél az erősebbtől. A félelem alaposan indokolt volt. A nácizmus abban a formájában kimúlt, a kereszténység itt maradt. Most az újnáci diktatúra úgy próbálkozik, hogy nem betiltja a kereszténységet, hanem a magáévá teszi. Meghágja. Dehát Magyarország miniszterelnöke is elég ostoba ahhoz, hogy megfelelően használja ezt a förtelmes ideológiát. Azt hiszi, elég öblögetni, naponta felböfögni a szót: kereszténység. Az úgy nem működik. Úgy működik, ahogyan ezer évvel ezelőtt kezdték letolni az emberiség torkán. Halomra gyilkolni az ellenkezőket és a híveket, az egyik tábort ilyen jelszóval, a másikat olyannal – nagyjából mindegy, a félelem és a gyűlölet  a lényeg, a kereszténység két alappillére. Én a keresztények helyében legalább azon elgondolkodnék, miféle ideológia az, ami befogad egy olyan alakot, amilyen Magyarország miniszterelnöke, és miféle ideológia az, amit egy ilyen alak alkalmas eszköznek talál a maga gyűlöletből, rettegésből és bosszúvágyból összerakott személyiségének az érvényesülésére.

A kanadai borzalom tökéletes tükre a kereszténységnek. Ha nem volna világos a kezdő idézetből, ott az amerikai földrészen ez nem évszázadokkal ezelőtti történet, hanem 20-25 évvel ezelőtti. A délebbre ugyancsak a kereszténység nevében gyilkoló KKK és az ahhoz hasonló szervezetekkel együtt.

Nem vagyok híve semmiféle betiltásnak. De híve vagyok a jog alkalmazásának. Kéretik végre észrevenni, a kereszténység által elkövetett bűnökért nem bocsánatot kérni kell, hanem érvényesíteni az emberi jogokat. Méghozzá kíméletlenül. Megbüntetni minden, kereszténység nevében bűnöző egyházat a maga ájtatos papjaival együtt – nemcsak a pedofilokat, az összes többit is, a bűnsegédi bűnrészeseket, akik a cifra operett öltözékeikben rabolják ki a népet ezer éve, akiknek szava nincs például arról, ami Magyarországon folyik, akik szó nélkül tűrik egy bomlott agyú alak pusztítását. És Iványi Gábor gyülekezetének megnyomorítását, azzal együtt a Hit Gyülekezetének harácsolását, aljasságát, sunyiságát.

Mielőtt elfelejtem: Iványi Gábor nem azért teszi, amit tesz, mert keresztény, hanem annak ellenére. Ő ugyanis olyan embernek született, aki bármely szervezetben ugyanazt tenné. Igen, azt akarom mondani, hogy akkor is, ha a kereszténység soha nem lett volna.

A kereszténység jellemző megtestesülése a Hit Gyülekezete. És Magyarország miniszterelnöke.