Keresés ebben a blogban

2021. április 14., szerda

Kérdések


„Lázár János: Orbán örök

Mészáros Lőrincből pedig több kellene.”

A következő kérdések merülnek fel:

1.   Lázár János nem tudja, mit beszél? Lehetséges a zavarodottságnak olyan súlyos formája, amely nemcsak a valóságtól rugaszkodik el félelmetes mértékben, hanem a puszta mondatok által ön- és közveszélyessé teszi a beteget? Sürgős orvosi vizsgálatot javaslok, minél hamarabb kerül zárt osztályra Lázár, annál jobb mindenkinek, például azoknak az újságíróknak is, akik a betegéhez hasonló kényszerességgel úgy érzik, hogy a fent látható két sort le kell írniuk és ki kell tenniük egy olvasott portál legelejére mintegy vezető hírként.

2.   Lázár János tudja, mit beszél? Lehetséges a butaságnak olyan súlyos formája, amely ilyen szavak kimondására sarkallja az embert úgy, hogy ezeknek a szavaknak az értelmét – ha homályosan is – képes felfogni? Nyilvánvalóan lehetséges, sokmillió butaságban tartott ember él ebben az országban és sokmilliárd szerte a világon. Ebben az esetben javaslatom nincs, emberünk a megfelelő helyen van, országunk történelmében egy-két olyat találunk vezető politikai pozícióban, aki nem a legostobább, legaljasabb néprétegből kerül ki, osztályra való tekintet nélkül, minthogy van ebben a riasztó létszámú bandában király, főnemes, köznemes, polgár és proli. Lázár ezzel a két sorral ennek a társaságnak is a legaljára került, nagyjából egy szintre az általa megénekelt két alakkal.

3.   Lázár János tudja, mit beszél? És azt is tudja, hogy az általa öröknek minősített alak helye már biztosan tudható a Mussolini, Hitler, Sztálin által jelzett szinten, nevezettek mögött zárójelben „pitiáner” minősítéssel, a Franco, Pinochet, Castro vonulat legkisebb szemétdombján kukorékolók között? Mely módon persze valóban örök. Valamint azt is tudja, hogy a gazellaarcú gázszerelő nem annyira a magyar nagytőkét reprezentálja, mint amennyire a felzárkóztatásban sajnálatosan sikertelenül teljesítő, reménytelenül lemaradt hátrányos szellemi képességekkel élőket? Ha Lázár ezek tudatában préselte át „fogai kerítésén” az idézett hiányos mondatokat, akkor megnyilvánulása még mindig az orvostudomány vizsgálatát teszi szükségessé vagy a bűnüldöző szervekét? Esetleg mindkettőt?

4.   A „nagyinterjú”, ami a két baromi sor kivetésére ragadtatta a portál szerkesztőjét, a tömegtájékoztatásnak mely alapszabálya szerint készült? Az „újságíró”, aki elhatároz egy ilyen „nagyinterjút”, milyen célból teszi ezt, mit akar elérni? Seggnyalás vagy felháborítás a motiváció? Bármelyik, az illető „újságírónak” és a cikket megjelentető „szerkesztőnek” jó szívvel tudom javasolni a hölgyfodrász megbecsült hivatásának gyakorlását, tevékenységük károkozása ott legfeljebb förtelmes frizurák formájában háborítja fel a kislétszámú kuncsaftokat.

5.   Lesz egyszer valamilyen követelmény rendszer, ami világosan leírja, mit kell teljesítenie egy politikusnak és mit egy újságírónak, hogy a nyilvánosság elé kerülhessenek?

6.   Hány miatyánkot kell elmondanom, amiért ezekkel a kérdésekkel fölkergettem minden tisztességes ember vérnyomását?