Keresés ebben a blogban

2016. július 8., péntek

EB

Azt olvastam a rémületes magyar sportlap főcímében (tovább sosem megyek, az önvédelmi reflexeim még működnek), hogy Griezmann megbabonázta a németeket. Melyik meccset láthatta a "sportújságíró"?
A németek 12 ember ellen játszottak, a tizenkettedik francia a bíró volt, meg is nyerte a meccset a franciáknak. A tizenegyes a világ játékvezetői között egyedül nála volt tizenegyes, elég jól lehetett látni már akció közben is, hogy Schweinsteiger nem ért hozzá a labdához, de ha érintette volna is, ez akkor sem ér meg egy sípszót sem. A németeket "megbabonázó" Griezmann akkor kotorta be a labdát, amikor a világ összes játékvezetője már rég lefújta volna az akciót, minthogy a német kapust elég látványosan ellökték. Ennyit a németeket megbabonázó két gól történetéről.
Semmi közöm a német futball válogatotthoz (a többihez sem), úgyhogy tárgyilagosan állapítom meg, ilyen undorító bíráskodást régen láttam.
A francia közönségnél gusztustalanabb bagázst meg még itthon sem(!), pedig az ember azt hinné, a magyar csőcselék alulmúlhatatlan. Érdekes újra meg újra szembesülni a francia nacionalizmussal. Meg az osztrákkal, hogy még egyet mondjak, ami nagyjából a magyar nacionalizmussal ekvivalens. Vagy nevezzem ezt a förtelmet inkább nácizmusnak, hogy közelebb legyek a pontos fogalmazáshoz?
A harmadik világháború kitörésének minden feltétele itt van, már megint itt, szűkebben Európában, tágabban az atlanti térségben.
Egy ideig abban reménykedtem, a futball Európa-bajnokság összegyűjti a mocskot, aztán az lefolyik a szennyvízcsatornákba. Attól tartok, már megint tévedtem. Katalizálta a gyűlöletet, az egymás megvetését. Én most egy időre betiltanék minden nemzetek közötti futballbajnokságot.