Keresés ebben a blogban

2016. július 7., csütörtök

Schengen

Találtam egy érdekes és elgondolkodtató tudósítást valamelyik netes portálon, idézek belőle:

A külügyminiszter szerint indokolatlan az osztrák eljárás.
Határellenőrzésre, határvédelemre a magyar-szerb és a magyar-horvát határszakaszon van szükség, nem a magyar-osztrákon, indokolatlan, amit Ausztria tesz - mondta Szijjártó Péter. Úgy véli, ha Ausztria valóban meg akarja védeni a schengeni övezetet, akkor segítsen a külső határ védelmében. A külügyminiszter a magyar intézkedésekről azt mondta, az országnak joga van ehhez, és furcsa, hogy miközben "magyarok tízezrei szenvednek", mert Ausztria két Schengen-tagállam határellenőrzést tart, "még nekik áll feljebb".
Azért elgondolkodtató, mert első pillantásra igaz. Viszont nyomban felmerül a kérdés, lehet-e bármi igaz, ami egy ennyire ostoba, alkalmatlan, a saját szintjénél felhőkarcolónyival magasabban selypegő alaktól származik.
Persze nem.
A jelenlegi, magyar kormánynak nevezett bűnszövetkezetet ugyanis már senki nem hajlandó másnak tekinteni, mint tehetségtelenül zabráló tolvaj bandának, csak még nem mondják ki azokon a fórumokon, ahol ki kellene mondani, azt most hagyjuk, miért. De ha nem mondják is, nyilvánvalóvá teszik, hogy az alattomos, dagadtra zabált vidéki futballista nem kívánatos elem, a szemétdombot meg (ez volna a mi országunk), ahol a csőrét mind sűrűbben nyalogatva kukorékol már régen nem tekintik uniós tagállamnak, hiszen ez a csürhe (a magyar választópolgárokról van szó) elég világosan értésére adta Európának, hogy nem kér belőle.
Az osztrákok csak ennek megfelelően intézkednek. Úgy értem, annak kezelik a Magyarországgal határos vonalat, ami valójában: ezen a szakaszon ér véget Európa.