Keresés ebben a blogban

2015. december 9., szerda

Nemzeti szocializmusok

Azt olvastam, hogy Európában újra hatalomra kerülhet a nemzeti szocializmus. Hagyjuk most a gyáva, ostoba és körülményes mondatszerkesztést, beszéljünk a lényegről: egyre nagyobb tömegek lélegzik be kéjesen a fasiszta bűzt.
Nincs időm hosszú elemzésre (pedig jó volna, elég fontos téma), de egy-két mondattal jeleznem kell, nagy a baj. A világsajtó a tünetek egy részének leírásával (még csak nem is a kezelésével) van elfoglalva, még primitívebben és homályosabban, mint ahogyan a II. világháború kitörése előtt tette lényegében ugyanezt.
A helyzet hasonló, a háború kitörése elkerülhetetlennek látszik, megpróbálom felvázolni, miért van így, és mit kellene tenni, hogy ne legyen így.
A Föld civilizált részének az atlanti térséget tartjuk (azaz Európát és Észak-Amerikát), főképp mi, akik itt élünk, bizonyos okokból ide szokták még számítani Ausztráliát és Japánt is. Nem nagyon leegyszerűsítve ennek a kiválóságnak az eredője mindössze annyi, hogy ezekben a régiókban használják a legtöbb és legrafináltabb protézist, azaz a legtöbb gépi pótlást, az ügyetlen és sokféle funkcióra alkalmatlan emberi test feljavítására szolgáló szerkezetet. Néhányszáz kiváló elme olyan villámgyors technikai fejlődést indított el az úgynevezett legújabb korban, amit az ember mint lassan változó biológiai részek halmaza csak nehezen képes követni, a faj túlnyomó többsége meg teljesen képtelen a homo erectus szintjétől észrevehetően eltérő viselkedésformák elsajátítására.
Egy pár elvetemült, erkölcstelen tróger megérzett valamit ebből az ordító diszkrepanciából, és elkezdte kihasználni: a tömegtermelésre, azaz a bármilyen mennyiségű és formájú sokszorosításra lehetőséget adó masinériát bevetette a fent leírt állapot konzerválására és tovább silányítására. Minél sötétebb butaságban tartanak ugyanis minél nagyobb élőlénymasszát (embernek nehéz nevezni), annál nagyobb mennyiségű pénz összeharácsolása lesz lehetséges, ennek folytán mind korlátozhatatlanabb hatalommal szorítható le a mértani haladvány szerint növekvő csorda az állati létbe. Az a pár elvetemült, erkölcstelen tróger hihetetlen gyorsasággal kezdett osztódással szaporodni, ma kereskedőnek, politikusnak és bulvármédiának nevezzük az ivadékaikat.
Ezek a hajdan legalább gazemberségükkel kitűnő alakok lassan hozzábutultak az általuk lenézett tömegekhez, a butaságuk szintje már azonos, a színe más, ennek következtében nem értik, mi történik körülöttük, fogalmuk sincs, mit kellene tenni.
A nemzeti szocializmus hatalomra „kerülése” nem valamiféle folyamat, azt az a tehetetlen, szűklátókörű, puhagerincű konglomerátum teszi lehetővé, amelyik most irányítja az atlanti térséget. Amelyik nem képes felfogni például azt, hogy az európai ember mentális fejlettsége alig különbözik a mamutbőrbe öltözött ősemberétől – az a medvebőrbe öltözöttet nem bírta elviselni. Azóta lett például vallás és látunk másféle arcszínt, a modern, huszonegyedik századi ember az istenhite alapján érez gyilkos indulatot. Az európai emberre rá lehet kényszeríteni egy mecsetet és egy minaretet, de tízet már nem. Az európai emberrel el lehet hitetni egy ideig, hogy ő a legjobb a világon, és az általa fenntartott erőszakszervezetek neki adják a legnagyobb biztonságot, de elég hamar méregbe gurul, amikor azt tapasztalja, hogy ezek az erőszakszervezetek ugyanolyan rosszul működnek, mint minden egyéb, aminek a közelében politikus vagy kereskedő lelhető fel.
A jelenlegi (nem győzöm hangsúlyozni, ez csak egy a sok tünet közül) menekültügyben odáig sikerült eljutni, hogy másolni kezdik a primitív, arrogáns és értetlen, a prolitempó szintjén sötétlő "magyar modellt", mert a megoldással elkéstek. Pedig szóltak nekik, hogy ez be fog következni.
Az a néhányszáz ember, aki elindította a technikai civilizációt, most is megvan, de már régen hiába beszél. Szólt a 2001-ben bekövetkezett amerikai 9/11 előtt, szólt a 2008-as világválság előtt, a londoni merényletek előtt, legutóbb a párizsi előtt is – senki nem figyelt rá, akinek intézkednie kellett volna. Akinek intézkednie kellett volna, most utólag vívja a háborút, amit elvesztett, amit a világtörténelem minden ostoba figurája megtett már előtte, királyok, pápák, hadvezérek, politikusok. Az a néhányszáz ember most is szól vagy szólni fog, hogy az atlanti térséget vezérlő banda bele fogja vinni a világot a III. világháborúba, de valószínűleg hiába, mert ezek az emberek nagyon okosak ugyan, de azt nem tudják, hogyan lehetne elzavarni a politikusokat.

A politikának, hatalomnak nevezett adminisztrációk történetében egy ország eljutott arra a szintre, ahol már lehet valamit csinálni az emberré válás érdekében. Tanulmányozni és követni kellene a kanadai gyakorlatot. Nincs más lehetőség az emberiség fennmaradására.