Keresés ebben a blogban

2023. július 6., csütörtök

Kossuth tér

Láttam tegnapelőtt a képeket a Kossuth térről. Ahol a státusztörvény ellen tüntettek. Azóta hagyom magamban leülepedni a dühöt. Mostanra sikerült. Úgyhogy tárgyilagosan és mindenféle indulattól mentesen írom ezt a néhány sort.

Van egy javaslatom a csúti hordóhasúnak. Zárja be az iskolákat. Mindet. Általánost, középiskolát, egyetemet, mindent. Tudom, hogy ez a végcél, most csak azért szólok, mert nem érdemes tovább "finomkodni". Mindenféle átlátszó, primitív, ostoba kis trükkökkel közelíteni a totális elbutítást. Fölösleges, csak késlelteti a kívánatos eredmény megvalósulását. 

Futballista úr, ne vacakoljon, zárjon be. Nem fog történni semmi. Ennyi ócskalelkű, jellemtelen senkiházi, mint a magyar tanártársadalom nem lehet akadály, ezek bambulnak elő a fejükből, még csodálkozni sem fognak. Nem kell tartani tőlük, elmennek közmunkásnak, esetleg beállnak legelni a birkák közé, ott legalább rokonszelleműek között érezhetik magukat. A tanárok, akik tényleg azok voltak, már elmentek, azok már semmilyen veszélyt nem jelentenek, a maradék meg használható massza lesz a munkaalapú társadalomban, például meg lehet őket tanítani akár kapálni is. A szellemi színvonaluk talán elég lesz, erkölcsi tartásra meg nincs semmi szükség a kukoricaföldeken, annak a totális hiánya különben is nagyon praktikus. Ebben a tanárok mellesleg nem különböznek a többi foglalkozásútól, az orvosok gerinctelensége például etalon lehetne mindenki számára, jellemtelenségben még van hová süllyedni.

Ha most bezár, futballista úr, sok remek épület felszabadul, a gazellaarcú gázszerelő majd épít belőlük mindenfélét, hőerőművet, magtárakat, ami éppen kell a szovjet és kínai gazdaság európai felvirágoztatásához. Azt az élvezetet persze csökkenti, amit az oktatás lassú elrohasztása okozna, naponta megújuló gyönyörökkel, de ezt pótolja majd a rohamosan elhülyülő ifjúság látványa, amint szíjjártóféle futballistafrizurával ellepik a stadionok tribünjeit, visznek magukkal a természetesen megmaradó, a laktanyákban tartott honvédelmi oktatás során használt fegyvereket, minden meccs végén lesz lövöldözés, milyen spektákulum, futballista úr! A sok jajgató fiú és lány. És lehet mindennap mondani, hogy mi a békepártiak vagyunk, és tudjuk, hogy az általunk hőn óhajtott békéhez a totális háború vezet.

Tanárnők, tanárurak, közeleg a kánaán, lehet menni a mezőre. Nem kell a sok rohadék gyerek közé naponta bemenni, ezek a megátalkodott szörnyetegek még maguk nélkül is elmentek tüntetni. A tanárnőkért és tanárurakért. És maguknak nem sült le a bőr a képükről, keményen otthon maradtak.

Van még egy középkorias szólásom ide a végére. Legyenek átkozottak, mindörökké.