Keresés ebben a blogban

2023. július 21., péntek

Könyvégetés

 „Bocsánatot kért Hodász atya azoktól a hívektől, akik nem tudhatták róla, hogy meleg.”

Ez egy főcím egy napi portálról.

Sokmindent írhatnék erről, százoldalas elemzést is az LMBT arányáról és a médiában való reprezentáltságának ehhez képest való túltengéséről, de most csak annyit teszek ide, hogy bocsánatot kérek azoktól az olvasóktól és egykori hallgatóimtól, akik nem tudhatták rólam, hogy nem vagyok meleg.

„…a katolikus tanítás hozzásegítette, hogy a melegségét eredményesen titkolja önmaga elől is…”

Ehhez meg csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy gratulálok a katolikus vallásnak. Az emberiség történetének legkártékonyabb ideológiája a hazugságáradatában helyet szorított ennek a szemforgató öncsalásnak is (kár, hogy egy viszonylag értelmes ember ezt „segítségnek” fogja fel).

Még valamit azért meg kell jegyeznem. Úgy tudom, az emberi jogok három újkori dekrétuma (sorrendben az angol, amerikai és francia) közül egyik sem tartalmazza azt a kitételt, hogy a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek (LMBT) bűnözők volnának, akikre nem érvényesek az emberi jogok (bár ezen írások szerint még a bűnözőknek is vannak jogaik). Annak tudomásulvétele mellett, hogy én például teljesen hiába állok ki mellettük évtizedek óta minden fórumon, amin valaha megnyilvánulhattam, teljesen hiába állítom meggyőződéssel, hogy közöttük (arányaiban) összehasonlíthatatlanul több az értékes, okos, az emberiség fejlődését előbbre vivő, mint a magukat „normálisnak” képzelő heteroszexuálisok között, megint egyszer rögzítenem kell itt, írásban: amíg ők maguk rá nem jönnek, miszerint a jogaikat nem az utcán és nem a sajtóban, hanem a jogi platformokon kell érvényesíteni, addig ezek a „vallomások” és baromi idegesítő, hülye angol kifejezéssel közhelyesítve „coming outok” nem lehetnek mások, mint önmagukat megsemmisítő lármázások, amik azokban is ellenszenvet keltenek, akik különben egyáltalán nem foglalkoznak a kérdéssel. Addig azoknak a „jogvédőknek” a látását is elhomályosítják, akiknek már régen a világ összes fórumán el kellett volna indítaniuk perek százait a könyvégető magyar kormány (országgyűlés – ugyan már, nevetséges) ellen. Ha ugyanis ezek a jogi helyek nem volnának abszolút ostobák és teszetosza szerencsétlenek, pontosan tudnák, hogy amit most „fóliázásnak” neveznek, az a könyvégetésnek egy különlegesen sunyi, gyáva és gusztustalan változata.