Keresés ebben a blogban

2021. április 4., vasárnap

Vakcina

Már régen akarom mondani, nagyon szépen kérem, ne tessék. Szóljon valaki Müller Cecíliának, hogy hagyja abba a szófaragást. Bizonyára van valami, amihez ért, inkább azzal foglalkozzon. Ez az „oltakozás” iszonyatosan terjed, körülbelül olyan tempóban, mint a vírus, a kártékonysága sem marad el sokkal.

A visszaható igét, annak értelmét és funkcióját általános iskola hatodik osztályban tanítják. Ez az ige gyakorító képzővel tovább toldalékolva azt jelenti, hogy a beszélő önmagára visszaható cselekvést folytat, meglehetősen sűrűn ismétlődő gyakorisággal. A jelzett szószörnyeteget előállító, naponta valamely erőszakszervezet civil ruhás tisztségviselőjeként megjelenő közéleti fenomén ezzel a förtelemmel azt állítja, hogy aki „oltakozik”, az önmagát oltogatja bizonyos, valószínűleg minden nap visszatérő gyakorisággal.

A gondolkodásra való restség baromi károkat tud okozni. A beszédre fordított energiával való takarékoskodás nagyjából ugyanakkorákat. Az oltás beadását, beadatását, az oltás megkapását nem lehet megspórolni, nincs rá egyszavas kifejezésünk. Vannak viszont variációs lehetőségek a cselekvés szavakba öntésére. A megfelelő beszédhelyzetben az oda illő változatot lehet használni.

Aki körülbelül jelöli meg az általa közölni kívántakat, mondván, hogy úgy is értik, egyéb gazemberségre is képes. A Müller Cecília féle borzalmakból lesznek az olyan testületek, amelyek védik a katasztrófát, pedig az elhárítás csak egy szótaggal több meg az emberi erőforrások, ahol nyilván húst sütnek és kelkáposztát főznek, hogy az embereknek legyen erejük a munkaalapú társadalom működtetésére – a többivel most nem akarom elterelni a figyelmet erről a torzszülöttről. Az oltakozásról.

Kérem szépen, aki hallja, adja át, ne tessék használni ezt a beteg hangtolulást. Az ilyesmikkel kezdődik ugyanis az a rendszer, amiben most élünk. Ezt már buktuk, ennek a megváltoztatásáról lekéstünk a harminc évvel ezelőtt kezdődött zavarosságok elengedésével, de legalább ezt az újabbat ne engedjük szétterjedni. Már így is naponta jönnek a fehérvári huszárok, már így is térdig járunk a hellóröfi kultúrában, kérem szépen, legalább Müller Cecíliát tessék szíves megállítani.