Keresés ebben a blogban

2016. május 17., kedd

Putyinnal sértegetik a magyar embereket

A külgazdasági és külügyminiszter az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy Magyarország szabadságát a magyar emberek harcolták ki, magyarok tízezrei adták életüket szabadságáért. 
A magyar nép szabadságküzdelmének ilyen módon való lebecsülése elfogadhatatlan.
Szijjártó Péter azt mondta, hogy nyilvánvalóan Bill Clinton is tudja, hogy a magyar emberek demokratikus parlamenti választásokon döntöttek Magyarország jövőjéről. "Lehet, hogy a magyar emberek döntése nem tetszik Bill Clintonnak, de ez nem elég ok arra, hogy az egykori amerikai elnök így sértegesse őket" - közölte a miniszter.


Olyan jó volna, ha ettől a külügyminiszter nevűtől valaki megkérdezné, mikor harcolták ki a magyar emberek melyik szabadságukat, és hogyan zajlott az adásvétel a magyarok tízezrei és azok között, akik ezekért az életekért szabadságot adtak. És amikor jól becsapták a magyarok tízezreit, akik odaadták az életüket, akkor a szabadság végül hová került? Nem kapták meg a magyarok tízezreinek a hozzátartozói, mi? Gondoltam. Különben néhányszáz halotton kívül nem tudok (egyesek szerint lehettek talán kétezren is 56-ban), de szabadság azokért a halálokért sem járt. És azóta mely tízezrek adták az életüket, mikor és hol? A szabadságért. Amit mostanság élvezünk.
Dehát nem is ez az érdekes. Hanem hogy mit fog szólni Putyin? Szerintem nem tudja, hogy az ő örök barátsága Magyarország miniszterelnökével ennyire sértő. Hogy a külügyminisztériumba bejáró teremfocista így kikéri magának a magyar emberek nevében. Hogy a magyar embereket azzal sértegetik, hogy az ő vérrel kiküzdött szabadságukat Putyin rendszeréhez meri hasonlítani egy ilyen vizesnyolcas, egy volt amerikai elnök. Ez felháborító.
Ha ismerném, én szólnék Putyinnak.