Keresés ebben a blogban

2016. május 18., szerda

Dolgok

Kovács szerint Brüsszelben sok magyar tisztségviselő arról számol be, hogy kollégáik zárt ajtók mögött folyamatosan dicsérik Magyarországot, majd ezek után nyilvánosan elítélik. 
Brüsszelben sokan titokban csodálják, ahogy a magyarok és kormányuk végzik a dolgukat” 

Ezt azért nem gondoltam, ebben azért van valami perverzió. Sokan ráadásul. Ez azért megoszlik, gondolom, nyilván nem mindenki nézi irigykedve például azt, ahogy a magyarok meg a kormányuk a nagydolgukat végzik, ezért inkább csak azok irigykednek, akiknek székrekedésük van. Mások azt nézik, ahogy a magyarok és a kormányuk a kisdolgukat végzik, ha nagyon jóindulatú vagyok, akkor ezek talán a prosztatabántalmakban szenvedők, dehát persze ezekről a brüsszeliekről bármit föl lehet tételezni. Hogy egyszerűen csak irigykednek. Amiért a magyarok képesek végezni a dolgukat. Mert ez annak a következménye, hogy a magyaroknak van mit enni-inni, nem úgy, mint azoknak a szegény brüsszelieknek...
Valaki végzi a dolgát, szükségét - ez egyértelmű a magyar nyelvben. Tudom persze, mindannyian tanúi vagyunk a nyelv fakulásának, ami egyebek között abban nyilvánul meg, hogy amire eddig több kifejezésünk volt, arra marad egy. Vagy egy sem. De én még úgy gondolom, hogy végezni lehet munkát is, feladatot is, teendőt is, ha valaki mást akar mondani, mint a mellékhelyiségben elvégzendő dolgot, mint ahogy dolgot lehet tenni, ellátni és így tovább, és az már mást jelent.
Egy rosszarcú, rosszízlésű, jellemtelen és ostoba alaktól nem elvárható, hogy a magyar szavak értelmével tisztában legyen, végülis neki csak vinni kell a szót, nem érteni.
Ha ugyanis értené, akkor kicsit alaposabban is kifejtette volna a nyugati tisztségviselőkről szerzett értesüléseit, mert azért az új, hogy ezek ott Brüsszelben csak zárt ajtók mögött merik vállalni a véleményüket, de amilyen gyávák, ahogy a nyavalyás liberális eszmék által megfélemlítettek, nyilvánosan már nem merik.
Vagy ekkora volna a hatása a magyar kormánynak? Hogy ezek ott Brüsszelben belátták, ez így jó, és egyszerűen magánszorgalomból kezdtek félni?