Keresés ebben a blogban

2016. március 17., csütörtök

Variációk egy alsónadrágra

"...arra a felvetésre pedig, hogy akkor március 30-án egyórás sztrájk lesz, azt felelte: ő dolgozni fog."

Csak egy ideillő kérdést teszek föl: kisdolgozni vagy nagydolgozni? Azért kérdezem, mert a tegnap már taglalt arcátlansághoz ez a rémületesen buta mondat még éppen hiányzott, ez teszi teljessé az ország elöljárójának "intellektuális"- és jellemképét. Elég ideje volt gondolkodni, nem kellett nyomban reagálnia - ezt bírta néhány óra alatt kitalálni. Hogy ő dolgozni fog. Eltekintve attól, hogy a napi 24 órában folyamatosan düllesztett dölyföt és pöffeszkedést képtelenség "dolgozásnak" eufemizálni, tessék mondani, kérte valaki, hogy sztrájkoljon a tanárokkal? Mert ennek a baromi ostobaságnak akkor volna némi értelme.

"A Fidesz alelnöke a kockás ing kapcsán megjegyezte, azt nagyon jó viseletnek tartja, neki is van például ilyen alsónadrágja"

Egy olyan alak, aki megjelenvén az emberek között, nem azt a reakciót váltja ki, hogy milyen kellemes látvány, jaj de jó, nézzük hosszan és szeretettel, egy ilyen alak miért beszél az alsónadrágjáról? Mert hogy Szamuely mellett éppen Lukács Györgyöt említi mint zsarolót és diktátort, az rendben van, a szellemi sérültek vizsgálatakor is díjazni szokták, ha a páciens egy sakál képére hasonlónak a körzőt jelöli meg - élőlényhez élőlény. De az alsónadrág... Ha kockás, akkor alsónadrág... na jó, nem elemzem tovább, csak akartam, hogy lássák, egyelőre itt tartunk. Az oktatásügyről ennyi a mondanivalója a kormánypártnak. Az egyik azt mondja, ő dolgozni fog, a másik meg egyáltalában kinyitja a száját, és egy kihűlőben lévő mosogatórongy hőmérsékletét idéző párát bocsát ki belőle, bizonyos, első pillantásra moduláltnak tűnő hangrezgések kíséretében. Utóbbiról a következő másodpercben kiderül, hogy nem is modulált. Legföljebb annyira, amennyire a szarvasmarha képes artikulálni a csordának szóló üzenetét.