Keresés ebben a blogban

2016. február 17., szerda

Nemzetpolitika

"Külhoni magyar ifjúsági civil szervezeteket támogat pályázati úton a kormány, az ötvenmillió forintos keretre március 18-ig lehet kérelmet benyújtani.
Szilágyi Péter nemzetpolitikai helyettes államtitkár a pályázatot ismertetve kedden azt mondta: az elmúlt időszakban számos jelzés érkezett a nemzetpolitikai államtitkárság felé a külhoni magyar közösségek részéről, hogy szükség lenne egy olyan pályázatra, amely kimondottan a határon túli ifjúsági szervezetek támogatására irányul."

Eszerint attól lehet tartani, ezek az ifjúsági szervezetek feldőlnek, ha nem támogatják őket. Ott egye a fene, dőljenek, ha már csak jelzéseket tudnak küldeni egy intézmény felé, ahelyett, hogy telefonálnának vagy írnának kifejezetten az intézménynek és nem felé.


Komolyan? Ötvenmillió? Leendő szavazókra, akik ezt a rablóbandát fogják választani? Minek egy ifjúsági szervezetnek pénz? Mozijegyre, nyalókára? Mit akarnak venni a pénzből? Csak nem irodát meg incikét, aki fölveszi a telefont? Leendő fiókdiktátorok keltetőjére ötvenmillió.


Utolsó előtti kérdés: mit csinál egy nemzetpolitikai helyettes államtitkár?


Utolsó: mi az a nemzetpolitika?