Keresés ebben a blogban

2016. február 19., péntek

A felügyelő

Kerestem ennek a tankerületi főmuftinak a nacionáléját, alig találtam valamit (igaz, a levéltetű-elemzésben nem vagyok valami jó). Nem szeretnék felületes ítéletet mondani, ezért csak ideírom azt, amit megtudtam: az illető Balassagyarmaton volt igazgatóhelyettes. Bizonyára vannak olyan kánonok, esetleg ilyen helyzetekben használatos táblázatok, amiket mint segédeszközöket vesznek igénybe bizonyos kinevezésekhez, nyilván ott lehet úgy összeolvasni a vízszintes és a függőleges megfeleléseket, miszerint a főváros egyik legnagyobb kerületének összes iskoláját és tanárát olyannak kell felügyelnie, aki korábban Balassagyarmaton volt valamilyen tanintézetben igazgatóhelyettes. Így akkor van egy rendelet, egy szabály, aminek az alapján ez a nevetséges és egyben megalázó helyzet igazolható. Ha nincs ilyen rendelet vagy szabály, akkor nem tudom mire vélni ezt az elöljáróvá való kinevezést, de mondom, nem ismerem a körülményeket.
Ami az illető elöljáró szellemi képességeit és erkölcsi tartásának ismeretét illeti, arról már bőven van adatom, ezekről a tulajdonságokról felelősségem teljes tudatában merek kijelentéseket tenni.
Az illető adatok és igazolások szolgáltatására kötelezte a Teleki Blanka gimnázium igazgatóját.
Az illető ezzel a világ elé tárta, hogy - engedelmet kérek finomlelkű olvasóimtól, de szeretek pontosan fogalmazni, mely szenvedélyemnek olykor még a fentebb stíl is áldozatul esik - egy rendkívülien ostoba beszari seggnyaló.
Nincs ebben több, ez ennyi. Nincs sem pártállam, sem Rákosi-korszak, csak egy görcsösen megfelelni igyekvő, csökkent képességű gerincbajnok.