Keresés ebben a blogban

2015. augusztus 20., csütörtök

Undor

„A kormány szigorúbb megfigyelés alá helyezi a külföldön tartózkodó vendégmunkások otthon maradt gyermekeit - derült ki a kormány közleményéből szerdán.
A kabinet határozatot fogadott el, amely kiegészíti az eddig hatályos rendelkezéseket. A döntés azt követően született, hogy egyre nagyobb gondot okoz az otthon hagyott gyerekek felügyelete. Közülük sokakat nagyszülők vagy rokonok nevelnek, miután mindkét szülő külföldön vállalt munkát. A hatóságoknak egy tavalyi statisztikája szerint 83 ezer olyan gyerekről van tudomásuk, akiknek legalább egyik szülője külföldön él.
A szigorítás arra vonatkozik, hogy a gyermekek felügyelésében illetékes állami hatóságnak miként kell eljárnia az ilyen kiskorúak figyelemmel kísérésében. A kiegészítő intézkedések országosan egységes nyilvántartási és megfigyelési eljárásokat írnak elő a hatóság számára.
A gyermekek azonosítása érdekében bevonják az iskolákat, amelyeknek minden tanév végén jelenteniük kell, hány gyereknek él külföldön egyik vagy mindkét szülője, illetve van-e olyan gyerek, aki egyéves külföldi tartózkodás után tért vissza az országba.
Ezt követően az illetékes hatóságnak ellenőriznie kell, hogy az egyedül maradt gyerek megfelelő felügyelet alatt van-e. A nyilvántartásba vételt követő első fél évben a hatóság képviselője kéthavonta látogatja meg a neveléssel megbízott személyt, hogy emlékeztesse a rá bízott gyermekkel szembeni kötelezettségeire, és tanácsokkal lássa el őt. Az első hat hónap után fél éves gyakorisággal kötelező az ilyen látogatás.
Az állami hatóság képviselőjének követnie kell a gyermek tanulmányi eredményeit, és amennyiben teljesítményének csökkenését észleli, értesítenie kell az osztályfőnökét vagy a tanítóját. A hatósági képviselő pszichológustól is tanácsot kérhet, amennyiben felmerül a gyanú, hogy a gyerek érzelmileg sérült.
A hatóságoknak azt is mérlegelniük kell, hogy fennáll-e a vizsgált családok szétválásának veszélye. (mti)”

A nácizmussal kombinált szovjet típusú kommunista diktatúra valami ilyesmi. Orwell fantáziája szegényes volt ahhoz, hogy ilyesmit kitaláljon.

Huszonöt éve undorodom ennek az országnak a „politikusaitól”, és jó, persze, kár mellébeszélni, a népétől is, mert ezt itt – sokszor mondtam már – mi tesszük lehetővé.


Azért tettem föl ide az egész szöveget, hogy el tudják olvasni, akár többször is. Nem elemzem. A hányadékban mászó meztelencsigát sem elemzem.