Keresés ebben a blogban

2024. március 15., péntek

Ünnep

"De eddig még az elszánt Kossuth-gyűlölők sem kezdeményeztek utcanévváltást. Vagy ha mégis, nem jártak sikerrel. Merthogy a szabadelvűség és szabadságeszme nemzeti hagyományunkhoz tartozik kiradírozhatatlanul."

Ezt egy jószándékú, majdnem teljesen ártalmatlan gittegylet, a Magyar Helsinki Bizottság honlapján olvastam.

Évtizedek óta próbálom eljuttatni legalább az értelmes emberekhez annak a ténynek a megállapítását, hogy kártékonyabb, a magyar népet még a korábbinál is mélyebbre süllyesztő, önimádó, ennélfogva végtelenül ostoba tömeggyilkos nincs a mi történelmünkben, mint Kossuth Lajos. Nem fogom itt most elölről kezdeni a felsorolást, milyen bűnöket követett el, hányan próbálták félreállítani, legalább megzabolázni ezt a rossz jellemű, gerinctelen, gyáva alakot, aki még bukása és sunyi elinalása után is folytatta a károkozást, elég, ha a Jóreggelt Európa keresőjébe valaki beírja a nevét, itt sokmindent megtalál. 

De nem vagyok "Kossuth-gyűlölő". Nem azért, mert ezt az érzeményt kifelejtették belőlem, hanem mert az illető nem alkalmas alanya semmiféle érzelemnyilvánításnak. A hulladéknak, az ócska holminak nincs gyűlöletkeltő hatása, az csak hulladék, ócska holmi. El kell tüntetni mindenhonnan, ahol fertőzést okozhat. Sokszor elmondtam, ez a nép akkor kezdhet közelíteni az európaiság fogalmához, amikor az utolsó táblát is eltávolította, amin Kossuth neve van, és az utolsó szobrot, emlékművet is lerombolta, amin ez az alak rajta van.

Akkor már majd soha többé senki nem fogja leírni, hogy a szabadelvűség és szabadságeszme nemzeti hagyományunkhoz tartozik kiradírozhatatlanul, mert felelős szervezethez nem kerülhet olyan iszonyúan buta ember, aki ezt komolyan gondolja.