Keresés ebben a blogban

2024. március 19., kedd

Az oknyomozó újságírásról

Magyar Péter propagandistának nevezte a HVG újságíróját, aki csak a munkáját végezte

 Ez egy jó minőségűnek vélhető portál címe.

A HVG hétfő este bemutatott néhány részletet abból a rendőrségi jelentésből, ami arról szól, hogy egy testőr szerint hogyan veszekedett 2020-ban Magyar Péter és Varga Judit. A cikkben bemutatták, hogy a szerző, Dezső András hogyan járt el, amikor egy szivárogtatótól megkapta a jelentést:

  1. független forrásból megerősítette, hogy maga a dokumentum valódi,
  2. megkereste Magyart, hogy elmondhassa, ő hogy emlékszik az esetre,
  3. tovább dolgozott azon, hogy megerősítse a részleteket, nem publikálta a teljes dokumentumot kritika nélkül, amint megkapta.

Ez meg a szövegének egy része. Ez egy 48 éves (megnéztem) újságíró terméke. Azaz nem gyerek, aki kölyökmacska módjára ugrik minden pamutgombolyagra, ami mozog. Egy 48 éves embernek lehetne már ízlése, modora, etikai érzéke, tudhatná, hogy bizonyos dolgok nem tartoznak a nyilvánosságra. Ezeket a dolgokat nyálas, ócskalelkű bulvárfirkászok piszkítják az olvasó elé, és gyilkolnak például úgy, ahogyan Diana wales-i hercegnét gyilkolták meg.

Néhány napja megírtam a véleményemet a renegátokról. Most azt akarom csak rögzíteni, hogy az ő magánéletét ugyanolyan érinthetetlennek tartom, mint bárki másét. Ha valaki meg akarja támadni, tegye bárhogyan, de így ne. Ez nem "oknyomozás", ez sunyi, jellemtelen leskelődés.

P.S.: A kollégának, aki ezt a gusztustalan, értetlen, éretlen cikket írta, ugyancsak el kellene gondolkodnia azon, milyen ügyben is "járt el" a nagyszerű "oknyomozó".

Fentiek mindaddig érvényesek, amíg nincs jogerős bírósági ítélet arról, hogy a "cikk" alanya bűnöző.