Keresés ebben a blogban

2024. február 16., péntek

Apportírozás

Lehet, nem értek valamit. Felbolydultunk. Este tüntetés lesz. "Influenszerek" szervezték (rosszul leszek a kifejezéstől is, a jelentéstartalmától is, ez a fogalom, ez a "foglalkozás" idézi elő az emberiség végleges pusztulását, a politikával, kereszténységgel, bulvárral, tőzsdei pénzmanipulációval együtt).

Azt mondják a szervezők, maradjon távol a politika, mert ez a tüntetés politikamentes lesz, a gyermekvédelemről fog szólni. Jó. A gyermekvédelem mint olyan ezek szerint nem politika. Hanem mi? De egye fene, rendezzünk hatalmas megmozdulást a gyermekvédelemért. A csúti primitív dörzsöli a kezét, ez is sikerült. A birka nép megint azt csinálja, amit ő akar. Kimegy az utcára a gyermekvédelemért. Majd ordítoznak, aztán megkapják, amit akarnak. Olyan gyermekvédelmet, amit csak el bírnak képzelni.  Kívánhatnak bármilyet. Megkapnák a csődület nélkül is, de így jobb, mert így nem jut eszükbe, hogy készülhet akár a legtökéletesebb gyermekvédelmi rendszer, működni nem fog. Ahhoz ugyanis, hogy egy ilyen funkcionálhasson, kell egy alapos és minden részletében kiváló iskolarendszer. Aztán működő gazdaságra bazírozott intézmények, képzett személyzettel, rendben tartott egészségű országlakosok, akik elégedettek a világ folyásával... Mondjam tovább?

Sikerült kiválasztani egy olyan részproblémát, ami önmagában nagyon fontos ugyan, de az egészhez mérve szinte láthatatlan, mert abban a rettenetes romhalmazban, ami maga alá temette, csak olyan dolgok vannak, amiknek a rendbetétele nélkül gyermekvédelemről beszélni beszűkült ostobaság.

Az a legborzalmasabb, hogy egyetlen hangot sem hallottam a sok okos megnyilvánulótól, ami legalább érintette volna annak megállapítását, hogy már megint bedőltek, már megint képtelenek az értelmes cselekvésre.