Keresés ebben a blogban

2021. szeptember 6., hétfő

Az albán tatárjárás

 „Ami megtörtént, az megtörtént. Ez nem a világ vége, hiszen további öt mérkőzés vár ránk. Remélem, ezeken szerencsésebbek tudunk lenni… A világbajnokságra való kijutással kapcsolatban a tréner elmondta, a pótselejtezőt érő helyezés elérése eddig is egy álom volt, és továbbra is az, csak most már nehezebben elérhető.”

Ezt a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya mondta, miután kikaptak az albánoktól. Mely csapat nemcsak soha nem nyert a magyarok ellen, még gólt sem tudott rúgni. Viszont ez nem a világ vége. Hogy miért nem? Mert az nem is volt cél, hogy ez a magyar „válogatott” valamit elérjen, hiszen még a pótselejtező is egy álom, akkor meg mi a fenét akartok? Ez van. A futball nevű cirkuszba beleölt sokszázmilliók eredményeként.

Dehát nem is ez a baj. Még csak az sem, hogy az egész társaság lényegében egy fasiszta banda, hogy a magyar futball „válogatott” odaáll a náci csürhe elé himnuszt énekelni. Egy lényegében náci rendszert működtető, egyszemélyes uralmat érvényesítő fióknáci rezsimben ez szinte természetes. Hanem hogy a sajtó és vele a szánalmas butaságban tartott „közvélemény” is alapjában véve természetesnek tartja, ez most ilyen, a hülye ellenfél hadd higgye, hogy győzött, pedig mi tudjuk, hogy az igazán nagyszerűek mi vagyunk. Hogy hát istenem, ez most így sikerült, pedig „mi voltunk” a jobbak. Csak hát pechünk volt. De van nekünk egy himnuszunk, olyan, amilyen, egy förtelmesen kártékony, ostoba klapancia leöntve égre törő szekvenciákkal harsogó sémazenével, ami segít fenntartani az évezredes hazug vegetálást, ami elhiteti például ezekkel a plasztiknáci futballistákkal, hogy ők már megbűnhődték. Pedig ha rajtam állna, az még csak most következne: súlyos bűnsegédi bűnrészességért sok év fegyház.

Ha ez nem volna elég, van itt még valami. A legnagyobb „példányszámú” hírportál közöl egy „tudományos” cikket. Aminek már a címe is megrázó: „Ellenünk vívták a legkeményebb csatájukat a tatárok” Azaz jól megfingattuk őket – bocsánatot kérek finomlelkű olvasóimtól, de kényszeresen szeretek adekvátan illeszkedő szöveget írni.

„…a birodalomban külön temetője volt a Magyarországon elesett hősöknek.” Na? Milyenek vagyunk? Kitüntetett figyelmet kaptak a „hősök”, akik nálunk „estek el”. A birodalomban. Hogy közelebbről hol is? Ja, azt nem tudjuk. Hiába, nagy volt a birodalom.

„Az ütközet az Árpád-kor legjobban dokumentált eseménye, hiszen Európa feszült figyelemmel kísérte a kereszténységet fenyegető hatalmas veszélyt, de a magyarországi hadjárat a keleti írástudók érdeklődését is felkeltette. Részben ezek felhasználásával a szakemberek sorra cáfolják a tévhiteket.”

Írja a muhi csatáról a valószínűleg jóhiszemű újságíró, minthogy a „szakemberek” így tájékoztatták.

Öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé. Az „ütközet” annyira nem a legjobban dokumentált, hogy egyáltalán nem dokumentált. A tatárjárásról két kortársi leírásunk van, Rogerius mester Siralmas éneke, és az ő elbeszélései alapján íródott fejezetek Spalatói Tamás esperes Historia Salonita című művében. Ezen kívül ismertek Juliánusz barát távoli tudósításai a mongolokról és ázsiai csatáikról általában.

A „keleti írástudók” közül ismert egy II. Hetum nevű örmény király, aki 25 évvel a tatárjárás után született, és soha nem járt a környéken sem, valamint egy bizonytalan eredetű „fordítás mongol eredetiből”, ami a Jüan dinasztia korában jelent meg kínaiul, mely dinasztia 30 évvel később keletkezett.

Ismert ezen kívül egy Giovanni da Pian del Carpine nevű szerzetes, aki 10 évvel a tatárjárás után járt Batu kánnál Karakorumban, és leírta mindazt, amit a kán mesélt neki.

A mostanában felújított kutatás arra is talált bizonyítékot, hogy a tatárok véres fejjel, fülüket-farkukat behúzva sompolyogtak el Magyarországról, belátva, hogy itt ugyan hiába próbálkoznak, ezt a vitéz népet bizony nem tudják megtörni.

Ezekkel szemben amit viszonylag pontosan tudunk, az a halottak száma: másfél millió ember pusztult el az akkori hárommillióból. Valamint azt tudjuk, hogy IV. Béla vitézül elmenekült Trogir várába, ahonnan felajánlotta országát a Német-Római Birodalomnak, ha segítenek. A Német-Római Birodalmat ez nem különösebben érdekelte, minthogy ez a terület 1046. óta már amúgy is a hűbérbirtokuk volt, még Orseolo Péterrel állapodtak meg, azóta semmi nem történt, ami ezt a szerződést eltörölte volna.

Azt valahogyan nem akarja tudomásul venni az összevissza hazudozó magyar középkori történészek legnagyobb része, hogy a mongolok nem a vitéz magyarok elől menekültek el, nem is az éghajlat változástól, még csak nem is Ögödej halála miatt, hanem a kiválóan képzett kémhálózatuk és a rendszeresen szétküldött felderítőik jelentései miatt, amik kivétel nélkül arról szóltak, hogy innen nem érdemes tovább menni. A jóformán mindenféle ellenállásra képtelen és végtelen ázsiai földeken lakó, jórészt nomád, törzsi szervezetben élő, primitív népek letarolása a később Kárpát-medencének nevezett hely nyugati határán befejezettnek nyilvánítandó. Onnan kezdve ugyanis egy tökéletesen ismeretlen és érthetetlen kultúra van, felfoghatatlan hadsereggel, átláthatatlan épületekkel, amik mind valami kemény anyagból készültek, úgyhogy Dzsingisz kán álma, ami a nagy tengerekig akarta terjeszteni a birodalmát, itt véget ért, ébresztő, nyomás haza.

Úgyhogy a „tévhitek” egyelőre maradnak. Az ugyanis kevés, hogy mi ezer éve a legfélelmetesebben veszítő nép vagyunk, mely népnek minden egyes veresége felér egy fényes győzelemmel. Tudom, a magyar sportújságírók rövidesen meggyőzik a nagyszerű magyar népet, hogy nemcsak az albánokkal bántunk el, hanem a mongolok is rémülten menekültek innen, úgyhogy én teljesen hiába próbálkozom itten, de gondoltam, azért szólok. Hátha valakit érdekel a szomorú valóság.