Keresés ebben a blogban

2018. március 30., péntek

Választás

A Kolozsvári Szalonnán megjelent egy cikk, aminek az a címe, hogy Azt szeretnénk tudni, mi lesz a következő lépés. A szerző felrakott egy idézetet a csúti dagadéktól:

"Magyarországon körülbelül 2 ezer fizetett ember dolgozik azért, hogy a választási kampányban megbuktassák a kormányt, és egy bevándorláspárti, Soros György által is elfogadható kabinetet hozzanak létre."

H. Andrea, a cikk írója föltesz néhány jogos kérdést, amikre persze sosem fog választ kapni, én még egyet azért kérdeznék, amire persze én sem fogok választ kapni, de nekem nem is olyan fontos. A csúti dagadékban nyilván föl sem merül, hogy ilyet is lehet kérdezni, ha meg esetleg ezt elolvasná, akkor nem értené azt, ami itt következik. A kérdésemet azok kedvéért teszem föl, akik már annyira belefásultak ebbe a kilátástalan förtelembe, hogy eszükbe sem jutna:

Igen, és?

Az tökéletesen mindegy, kap-e fizetést az a 2000 ember, a kérdés arra vonatkozik, hogy mi van, ha azért dolgoznak, hogy a választási kampányban megbuktassák a kormányt. Úgy értem, mi a franc köze van ahhoz bárkinek, de különösen Magyarország miniszterelnökének, hogy valakik, kétezren vagy ketten vagy akárhányan azt teszik, ami a törvény által szavatolt dolguk egy választási kampányban?
Ez még akkor is természetes volna, ha a világ legjobban, majd' mindenki tetszésére működő kormányát akarnák megbuktatni... miket beszélek, akkor persze hogy természetes volna. Csak ez a minden féket vesztett, az avatatlan lelkiismeret sötét és színehagyott látszata, ez a gyűrött, neveletlen és ostoba kitüremkedés, Magyarország hivatalban lévő miniszterelnöke mondhat ki egy ilyen mondatot, mert olyan baromian buta, hogy meg sem fordul a fejében, amit itt fentebb megjegyeztem.
Hogy ők név szerint tudják, ki ez a 2000 ember? Jó. És?