Keresés ebben a blogban

2017. október 12., csütörtök

Megint a kereszténységről

Magyarországon ma keresztényüldözés van - mondta ez a létalatti senkiházi, az ócskalelkű győri főegyházfi. És nem sült ki a szeme, még mindig nem.
Bár volna. Bár eljutott volna oda a világ, hogy azt a kártékony, emberek százmillióinak halálát okozó förtelmes ideológiát, amit kereszténységnek hívnak, legalább már kezdenék üldözni. Dehát virulens, mint minden dudva, kiirthatatlan.
Az egész elnevezésnek a morbiditása még külön undort keltő, akármilyen kicsiség is a keresztény vallás borzalmaihoz képest: szótöve a kereszt, ami akárhogyan próbálják is elkenni, mégis csak Jézus kereszthalálából eredeztethető (mellesleg egyetlen kultúrnyelvben sem szerepel ennek a kórnak a nevében a kereszt, kizárólag a magyarban, angolul és németül christian, franciául chrétien, olaszul és spanyolul cristiano, mely szavak természetesen a Krisztusból, azaz a görög Khrisztoszból származnak mint a héber Messiás megfelelőjéből, azaz "felkentet" jelentenek, ami persze ugyancsak majdnem olyan felháborító, mint a kereszt - Jézus sosem tekintette magát messiásnak, ezt a nevet utólag, az evangélisták kenték rá). Azért ha az elnevezésben nincs is jelen, a keresztben mint jelképben ott van mindenhol az ostobaságnak a Jézus halálából gúnyt űző megnyilvánulása - ugye nem baj, ha nem érdekel, hogy ennek a gúnynak nincs tudatában a folyton keresztet vető, az én szememben ez csak súlyosbító körülmény.
Az ilyen győri püspök jellegű, tésztaszerű térfogatok amúgy elég pontosan foglalják magukba a kereszténység lényegét, a baj csak az, hogy midőn ez a tróger bűnösnek nyilvánítja a lombikbébi szülőket, majdnem kivétel nélkül mindenki azt hiszi, hogy ez ennek az uborkajellegű figurának az aljassága. Pedig nem. Ez maga a kereszténység. (Még néhány ehhez kapcsolódó írás, ha van kedvük és idejük olvasni - ahogy a fentiekben sem, ezekben sem a véleményemet írom, csak szigorú, többfelé olvasható tényeket: Hittérítők 2017. február 13. / Názáreti 37. 2017. január 17. / Názáreti 36. 2017. január 15. / Názáreti 20. 2016. december 16.)