Keresés ebben a blogban

2017. október 28., szombat

Harminc év

Sietek kijelenteni, lehet, hogy nincs igazam. Ez persze mindig így van, úgyszólván természetes, de néha nem árt külön hangsúlyozni.
Azt olvastam, hogy a spanyol főügyész lázításért vádat emelhet a katalán vezetők ellen, minek következtében az illetők 30 évet kaphatnak.
Nem sokat tudok Katalóniáról, az átlagosnál azért többet, de ez most nem fontos. Az teljesen nyilvánvalónak látszik, hogy ez a függetlenesdi ostoba emberek kártékony akciósorozata, aznap leírtam a véleményemet, amikor erről szavaztak (A népszavazásról - október 2. hétfő). Mondtam az elején, lehet, hogy tévedek. Nem valószínű, de lehet.
Egyvalami bizonyos, ettől kezdve nem tévedek. Gyönyörű volna, ha a spanyol főügyész vádat emelne, és ezeket a bődült barom politikusokat valóban bevágnák a kóterba 30 évre. És ezzel végre precedenst teremtene, hogy nem lehet büntetlenül hergelni a hülye tömeget.
Lázítás. Így hívják. Büntetőjogi kategória. Minden nyavalyás politikus meggondolná, meddig lehet elmenni (semeddig) a gyűlöletkeltésben, a nacionalista indulatok gerjesztésében, egy ország, egy nép tönkretételében.
Harminc év. Gyönyörű volna.
A csúti briganti sebesebben nyalogatná a szája szélét.