Keresés ebben a blogban

2017. október 10., kedd

A "kommentekről"

Nem szoktam "kommenteket" olvasni több okból, de most a Kolozsvári Szalonnások felraktak a saját lapjukra egy rakás ilyen förtelmet, belenéztem. Alföldi Róbert azt mondta valahol, hogy fasisztoid irányba haladunk, azzal kapcsolatban hallatta hangját az istenadta nép.
Jelentem, egyetértek velük. Tényleg elég volt a libsikből. Meg a liberál nemtudommicsodákból. Ezeknek a különféle hozzászólási helyekre íróknak tökéletesen igazuk van. Véget kell vetni ennek a határtalan liberalizmusnak.
Vannak különféle eljárások, amiknek a segítségével bármilyen álnéven író "kommentelő" személyazonossága, ennélfogva pontos címe, bármilyen elérhetősége megállapítható. Szépen sorban egyenként mindegyiküket ki kell értesíteni a megfelelő, törvények előírta módon, hogy a hatóságok felelősségre vonják őket. Az általuk ultraliberálisként használt elmélet miatt, aminek alapján úgy vélik, a gyalázkodás a szólásszabadság része, és ők úgy is mint libsik, illetve liberálfasiszták büntetlenül írhatnak bármit.
Nem hiszem, hogy ezek a liberalizmust parttalanul használó kétlábúak megértenék egy egyszerű indoklás alapján, hogy vannak törvények, amiket be kell tartani akkor is, ha valaki annyira liberális érzelmű, amennyire ők azok. Éppen ezért ideje elkezdeni a hatályos jog szerint alkalmazni a megfelelő paragrafusokat, és a büntethetőség felső határát kiszabni rájuk. Természetesen nem szabad megállni olyan törvényhelyeknél, amik az egyszerű becsületsértést, nyilvános gyalázkodást, életveszélyes fenyegetést és az ehhez hasonlókat veszik elő, alaposan végig kell gondolni, milyen hatása van ennek a túlhajtott liberalizmusnak a közéletre, az emberek hangulatára, milyen félelmet gerjeszt, miképpen szennyezi az ember mentális környezetét és így tovább - ki lehet hozni öt-tíz éves börtönbüntetéseket, hogy egyelőre maradjunk az enyhébb változatoknál.
Az ugyanis nem megoldás, hogy letiltanak úgynevezett "kommenteket". Ezek a végtelen liberalizmus elméletét a napi gyakorlatba átültető kitüremkedések csak akkor kezdenek esetleg foglalkozni a liberalizmus jelentésének részletezésével, ha felfogják, hogy a szólásszabadság mint a liberális filozófia része csak addig terjed, amíg más emberek életébe nem gázol bele. Hogy a szólásszabadság és a gyalázkodás két különböző fogalom, a másodiknak az elsőhöz annyira nincs semmi köze, amennyiben egyenesen büntetőjogi kategória.
Nagyon nehéz megérteni az internet működését? Hogy a vázolt gyakorlat nem valami elhanyagolható szórványjelenség, hanem súlyos fertőzés?
Van olyan jogász, jogi fórum ebben az országban, aki vagy ami érvényt tud szerezni a hatályos jognak azon az alapon, amit itt leírtam? Úgy tudom, elvileg van.
Hát akkor?
Már ma elkezdeni is késő.