Keresés ebben a blogban

2017. június 26., hétfő

Államférfiú

Látom, hogy megint nem tetszik érteni a lényeget. Alig több, mint két hete ez a slampos, ápolatlan, nagyhasú, zsebredugott kezű szotyolaköpködő utasította a belügyminisztert, hogy lépjen fel a törvény teljes szigorával egy antiszemita ellen (nem magára gondolt). Nem tudom, a rosszarcú, koszos csatornalakó fellépett-e (alig hiszem), de az tény, hogy az ország antiszemitái nem rokonszenveztek ezzel az utasítással. Lépni kellett.
Egy buta, rosszindulatú, gyűlölettel átitatott lelkületű alak világképe magától értetődő természetességgel buta, rosszindulatú és gyűlölettől tocsogó, a vonzalmai, az értékszemlélete és ezekből fakadóan a múltról való megnyilvánulásai is torzak. Kérdezte tőlem egy ismerősöm, szerintem elhiszi-e a csúti hízott, amit mond. Azt válaszoltam, erre a kérdésre nem létezik értelmes válasz. Egy bomlott agy ficamodott, a még követhetőtől szerteágazóan eltérő idegpályáinak a kazlában kár keresni bármi racionálisan megfoghatót, nincs ott más, csak sötétség.
Ez a bomlott agy régóta vágyik már arra, hogy kimondja, Horthy Miklós nagy ember volt, kivételes államférfiú. Na! Most megvan. Mennyivel nagyobbat szól ez, mint egy utasítás a belügyminiszternek? A fellépésre. Azért ez mégis csak a magyar történelem egyik legkártékonyabb figurájának a dicsőítése, nem? Kell még valami? Ha eddig kétséges lett volna, ki az igazi példakép, mostantól minden érthetővé vált. 
Nem mintha nem volna mindegy. Csak azért szólok időnként, hogy segítsek elkerülni a teljes apátiába süllyedést: az effajta megnyilvánulások ismertek másutt is. Vannak náci csoportosulások, olykor hőzöngenek is, akkor elzavarják őket. Vannak dühöngő, ordítozó elmebetegek, azok a megfelelő intézetekben megkapják a megfelelő kezelést. Arról nem tudok, hogy egy hőzöngő náci elmebeteg valamely országban miniszterelnök volna.
Úgyhogy (elkerülendő a katatón beletörődést) rögzítsük még egyszer: egy hőzöngő náci elmebeteg Magyarország első elöljárója. Ez azért nem természetes. Még egy ilyen ócska nép esetében sem.

P.S.: Elfelejtettem mondani, tudom, a magyar médiamunkásoktól nem várható el, hogy ilyen esetben vigyázzanak, a reagáló megkérdezettek között még véletlenül, még gyaníthatóan se legyen zsidó. A magyar médiamunkás ilyenkor elrohan a legközelebbi főrabbihoz. A magyar médiamunkások között ma már egyetlen egy sincs, aki képes volna felfogni, miért nem jó, ha ez történik.
Azért ez sem természetes ám.