Keresés ebben a blogban

2017. március 2., csütörtök

Térdre, imához

Azon tűnődöm, hogy ez a rémületesen primitív tuskó, a csúti dagadt futballista tényleg olyan iszonyatosan buta, hogy el is hiszi, amit mond, vagy tudja, milyen kártékony ostobaságokat beszél.
Az EU három legfontosabb pillérének a vallást, a nemzetet és a piacot tartja.
Ebből kettő - mint tudjuk - életveszélyes és mint ilyen az ember fejlődésének felrobbanthatatlan gátja. Az persze kétségtelen, kevesen tudják, milyen förtelmes méreg a vallás és a nemzet, azok között is nagyon kevesen vannak, akik ezt ki is merik mondani.
Mondom, fogalmam sincs, egy olyan sötét agyban, amilyen a szájnyalogató szotyolaköpködőé lehet-e tudatos, hogy éppen ezért kell hivatkozni erre a két baromi fogalomra. Mert uniformizál és mert tabu. Tömegeket (Magyarországon számszerűsíthető, nagyjából 9 és félmilliós tömeget) lehet a vallással és a nemzettel gyűlöletben és félelemben tartani, és bármikor bármilyen vallási vagy nemzeti jelszóval egymásnak ugrasztani. A vallásos és a nemzeti ugyanis garantáltan a másik vallásost és nemzetit gyűlöli, soha nem azt, aki ezt a két pusztító fogalmat hirdeti. A nem vallásos és nem nemzeti olyan ritka, hogy nem is látható.
Azt mondja a hordóformájúra hízott néptribun, hogy ezek a legfontosabbak az EU-ban.
Egyelőre ott még nem tudják. Csak abban reménykedem, hogy ettől már annyira messze vannak, ahonnan nem lehet visszafordulni.