Keresés ebben a blogban

2017. március 7., kedd

Learn to

Tényleg sokat gondolkoztam, szóljak-e. Első pillantásra a dolog nem is látszik fontosnak. Ráadásul ennek a blognak az olvasói már nyilván észrevették, enyhén szólva nem vagyok nagy hazafi, hiába tudom, (vagy legalább sejtem) az okokat, nem vagyok képes fölmenteni ezt a birka népet - ekkora tömeges ostobaságra nincs mentség, amit a csúti futballista 7 éve csinál, azt már a legsötétebb butaságban élő fekete-afrikai országokban sem tehetné meg. Ott tartok, ha meghallom azt a szót: magyar, émelyegni kezdek.
De. Ha Hosszú Katinka (akit mellesleg szívesen nézek, mikor úszik) meghirdet egy programot, ami arról szól, hogy gyerekeket tanít úszni, és ennek a programnak az a neve, hogy Learn to swim, akkor nem émelyegni kezdek, hanem baromi dühös leszek. Ez itt egyelőre még Vörösmarty, Arany, Petőfi országa, itt írt verset József Attila és Radnóti, prózát Karinthy Frigyes és Ottlik. Ez itt még Bartók és Kodály országa, amit egy végtelenül gusztustalanra hízott, álságosan ájtatos tömeggyilkos gazember sem tudott még teljesen tönkretenni. A Tanulj úszni program (az angolból való szó szerinti fordítás) szótagra majdnem ugyanaz, és az isten háta mögötti utolsó faluban is érthető. Ami egyelőre akkor is szempont, ha a jelenlegi programnév azt sugallja, az uszodában nem a nyírségi parasztgyerekeket várják.
Demagógia, mi? Legyen. Ha csak így tudom megértetni: ezt az országot gyorsabban és könnyebben lehet tönkretenni az efféle félreértelmezett "multikulturalizmussal", mint amilyen dúlásra a dagadt vidéki jobbszélső és seggnyaló tábora képes.