Keresés ebben a blogban

2017. február 2., csütörtök

A vagyonbevallásokról

A baj az, hogy úgynevezett politikusok próbálják "leváltani" a jelenleg kormány címen garázdálkodó bandát. Sokszor mondtam már, ez nem fog menni. Hadd világítsam meg egy példával, miről beszélek.
A nyolcadik kerület legsötétebb mélyén nőttem fel. Négyévesen kerültem oda, tizenhat voltam, amikor elmentem onnan. Cigányok, prolik, stráfkocsis fuvarosok, szénlehordók, handlék, drótostótok között éltem, ahol a nyomor szította a gyűlöletet, ahol a karhatalom közelről nézte, hogyan ölik egymást, azt várták, a gyűlölet kiirtja-e a nyomort.
Én voltam az urifiú. Iskolába jártam. Az ország legjobb iskolájába, ahol nemcsak az osztály legjobb tanulója voltam, hanem négy éven át az iskoláé is (nem tudom, ezt akkor milyen módszerrel mérték, de nem is érdekelt, megkaptam a könyvjutalmat, aztán mentem haza - amelyik napon nem véresre vertek az úton hazafelé, az jó napnak számított). Okosabb voltam, mint a Mátyás téri, a Lujza utcai, a Teleki téri és a Kálvária téri bandák összes tagja együttvéve. De egyetlen egyszer sem fordult meg a fejemben, hogy kihívom ezeket a fiúkat egy kvízjátékra. Pedig milyen érdekes lett volna, ők együtt, minden kérdést megbeszélhetnek, én meg egyedül - szinte kizárt így is, hogy ne én nyerjek.
Tetszik érteni? Ez a rablógyilkos galeri, élén a csúti hízott jobbszélsővel nem politikusokból áll, attól, hogy kormánynak nevezi magát, még nem más, mint egyszerű, köztörvényes bűnözők gyülekezete. Hogyan juthat eszébe bárkinek kihívni őket egy politikai kvízjátékra? Halálra röhögik magukat, amikor azt hallják, hogy majd a választásokon meg majd a pártok. Ezek szétrabolták az országot, közvetve emberek ezreit küldték a halálba, rettegésben tartják még azokat a barmokat is, akik azt hiszik magukról, hogy a kormánypárt szavazói.
Kell egy rendőr, egy könyvelő, egy közgazdász és egy ügyvéd. Meg sok pénz. Amit ezek csinálnak, annak nyoma van. A sok seggnyaló, akit a szotyolaköpködő azért tart, hogy a nyomokat eltüntessék, ugyanolyan buta és tehetségtelen, mint a főnökük, nyilván rengeteg hibát követnek el, nyilván egyszerű ezeket a hibákat megtalálni. Ceylon, Liechtenstein, a Kajmán szigetek, szibériai oligarchák Bajkál-tóparti birtokai, ezek egyben a menekülés céljai is - csak mondok példákat.
Választások? Politikai küzdelemben győzzön a felkészültebb? Majd járják az országot, megnyerik az embereket? Mire? Hogy szavazzanak?
Egy nyáron nőttem tizenvalahány centit. Annak az évnek a szeptemberében már nem vártak a Jópásztor kápolna haranglábjánál, csak ültek a fiúk a padok támláján, és érezték, hogy valami változóban van. A Mátyás téren a Jóska volt az első, aki kapott egyet a májára, aztán a Rázinger következett, akit azért neveztek így, mert ingatni kezdte a fejét, mielőtt támadott. Hárman vagy négyen (nem emlékszem a részletekre), de az is lehet, hogy csak ők ketten feküdtek a porban, és nyüszítve vonaglottak. Senki nem akart nekem jönni.
Tetszik érteni? A megfelelő embereket kell először kiütni a megfelelő módszerekkel. Azaz minden összegyűjtött adatot a megfelelő helyen kell a nyilvánosság elé tárni. Ez nem a magyar ügyészség.
Köztörvényes bűnözők intézik az ügyeket ebben az országban. Aszerint kell bánni velük.
Egy tapasztalt rendőr, aki ért a gazdasági bűnözéshez, egy dörzsölt könyvelő, aki ismeri az összes trükköt, egy olyan közgazdász, aki tud makrogazdaságot is, és rálát a nem túl bonyolultan szerteágazó ügyekre és egy jogász, aki alkalmazni képes a megfelelő paragrafusokat és aki otthon van a nemzetközi jogban. Sokat kell utazni, ez pénzbe kerül.
Nem létezik, hogy ezt olyan nehéz volna megszervezni. Csak a politikusokat kell távol tartani.
Mindet.