Keresés ebben a blogban

2016. november 10., csütörtök

Megjöttek a fehérvári huszárok

Valamit nem mondtam ki tegnap, legalábbis expressis verbis nem: a másik elnökjelöltet sem kedvelem. Azért nem szóltam róla, mert elég nyilvánvalónak vélem, hogy a politikát és politikust elvető és megvető ellenszenvem az amerikai elnökökkel sem tesz kivételt. Sőt. De ezt most hagyjuk.
Van itt valami más.
El kellett gondolkodnom, szükséges-e, hogy taglaljam, mit kell tudni a politikai korrektségről. Végül arra jutottam, hogy nem. A lényeg benne van a kifejezésben. Az is, hogy a korrektség előtt ott van a jelző, ami az én értelmezésemben már-már a fosztóképző funkcióját tölti be (a latin szó sok jelentése közül hármat látok kiemelendőnek: helyes, becsületes, feddhetetlen), de megengedek annyit, hogy ezeket a fogalmakat a politika is szeretné ismerni.
Nem úgy a csúti hízott jobbszélső. Ő boldog, hogy egy hozzá hasonló bunkó lesz az amerikai elnök. Ideírom, mit vár a világhatalmi kupec uralmától:

"...visszatérhetünk a politikai korrektség bénító kényszerétől megszabadult egyenes, őszinte beszédhez..."

Sok kislányt meghágtak*. Ez lesz őszinte beszédnek. A fehérvári huszárok, akik sok kislányt meghágtak. Ehhez jön még a nadrágon kívül hordott ing a hordó méretűre növesztett gyomor által kinyomva, valamint a szotyolaköpködés. A többit most nem sorolom. Azt a baromi furkó újságírót sem idézem, aki régivágású magyar úrnak nevezte ezt a prosztót, amiért kezet csókol a "hölgyeknek", legutóbb éppen az angol miniszterelnöknek. Aki mellesleg a politikai korrektségből indulva nem rántotta el a kezét, és nem mondta: miniszterelnök úr, az ízléstelen kültelki tempóját a magához hasonlókkal gyakorolja, mielőtt idejön, vegyen néhány órát egy pesti hajléktalantól, az valószínűleg többet tud az illemszabályokról.
Mi jön még?

*2012. októberében mulatott a magyar miniszterelnök. Népszerűségét növelendő fontosnak tartotta közzé tenni a "cigányozásáról" készült videót. Ezen alkalommal "énekelte" (gajdolta) a jelzett szöveget a különben förtelmes műdal "sok kislányt megfőztek" eredetije helyett. A pedofília kívánatosságának a legmagasabb helyről való hirdetésének jegyében.