Keresés ebben a blogban

2016. június 3., péntek

A lista

Tetszett látni ezt itt?

Ez alapján számolták ki Svájcban, hogy bár Lionel Messi értéke picit csökkent az elmúlt idényben, továbbra sincs olyan más futballista, aki többet érne nála a földkerekségen, jelenleg 211,1 millió euróra taksálják a Barcelona argentin támadóját. Mögötte klubtársa, a brazil Neymar a második (201,5 millió), míg a portugál Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 137,8 milliót érve a harmadik.
A TOP 20-ban az alábbi játékosok kaptak még helyet:


Egy pillanatra tekintsünk el az "ez alapján" kezdetű nyelvi förtelemtől, és nézzük ennek a cikknek (tartalomnak?) a lényegét.
Fantasztikus, nem? Hogy Messi mennyit ér. Meg hogy Ronaldo. Az ember azt hinné, aztán kiderül, hogy mégsem. Nahát.
Vannak itten mindenféle adatok, de azt hiányolom, hogy például az nincs itten, hogy például kilója mennyi például ennek a Messinek. Jó, én is ki tudnám számítani, utána kellene csak néznem az illető árucikk súlyának, és akkor csak osztok, aztán már meg is van, de egy ilyen szenzációs cikknek azért ilyesmire figyelni kellene. Meg hogy például a fogsora. Azt szokják nézni. Ronaldóét nem nézték volna? Biztos nézték, mert attól harmadik, szerintem. Hogy nem jól bír rágni. Akkor ez itten mér nem írja meg? Hogy szuvas esetleg a fogsora neki. Nekijje.
Mindenesetre elgondolkoztató, nem? Hogy például mink akkor mér nem vesszük megfele? Pénz az van itt, mint a pelyva. Durván mondjuk úgy hatvanöt milliárd forint ez a Messi például. A Népstadion vagy hogy a kórságba híjják, az lesz kétszer ennyi is. Van itt pénz. Vegyük már meg, nem? A miniszterelnök maga is meg bírná venni, de azt tudjuk, ő nem szívesen költi a sajátját, nem azért persze, mert alapjában véve tudja, hogy az nem a sajátja, mert tőlünk lopta, hanem csak úgy, arra ő vigyáz, dehát költse csak a mienkét a Messire például. Milyen boldog lenne Mari néni. Hogy van nekijje egy Messije. Hát. Csak úgy fölvetettem.
Éppen mi ne szállnánk be ebbe az undorba? A magyarok maradnának ki az emberiség történetének mind gusztustalanabbá váló visszafejlődéséből, ami ide juttatott civilizáltnak számító országokban élő embereket? Hogy kiszámítják, mennyit ér egy másik ember? Azaz nyíltan beismerik a rabszolgaság visszaállítását?
Jó, eddig is tudtuk, évek óta mondom, írom, hogy az úgynevezett versenysport minden egyes részletében az ókori rabszolgaság modernkori megfelelője (modern?), de azért ennyire nem volt evidens. Eddig azért próbálták valamennyire leplezni.
Szóval csútiak, fel Madridra, fel Barcelonára! Egy gázszerelőnek például meg egy potrohosra hízott harmadosztályú vidéki focistának már csak nem okozhat gondot megvenni egy Messit például.
Kilóra adják.