Keresés ebben a blogban

2016. május 11., szerda

Szabad sajtó

Elképesztő célt tűzött ki minden magyar elé Orbán Viktor - ha bejön, önt is érinteni fogja!

Ez itt a Blikk című nyomdatermék főcíme. Jó, azt tudjuk, bulvár "újság" nem alkalmazhat értelmes embert, két nap alatt összeomlana az egész. De ez a szint azért váratlan, ezt egyszerűen nem értem. Az úgynevezett kormánypártiság bármilyen kormány esetében a bornírtság egyik legmegbízhatóbb mutatója. A talpnyalás annak egy lebutított és síkosított változata. De ez itt mi? Lelkesedéses seggnyalás idomított háziállatokkal?
Íme a főcím alatti teljes cikk:

Orbán Viktor keddi veszprémi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva közölte: az ötszázalékos növekedés lenne szükséges ahhoz, hogy kihasználjuk a gazdaságban rejlő potenciált és csökkentsük a távolságot az életminőség tekintetében a hozzánk képest szerencsésebb országokhoz viszonyítva.
Még nincs meg az a gazdaságpolitika, amely a növekedést 3-ról 5 százalékra növelné, és ennek kialakításához jelenleg a minket körülvevő környezet sem kedvező - magyarázta, hozzátéve: ennek ellenére az 5 százalékos növekedést kell célként kitűzni.



Ugye nem szükséges ezt elemezni? Sem a rejlő gazdasági potenciált, sem azt a meglepő értesülést, hogy vannak nálunk szerencsésebb országok. Amiknek olyan mázlijuk van, hogy nem rejlik a gazdasági potenciáljuk.

Irány a sztahanovista mozgalom.

Jelentem, a beteg állapota rohamosan romlik. És vele tartja a lépést a magyar sajtó.