Keresés ebben a blogban

2016. április 15., péntek

Ki sért kit

Nem kedvelem a Tarlós nevű főpolgármestert. Nem a külseje miatt, mint tudjuk, arról nem (vagy alig) tehet, ismerek mást is, aki leginkább egy SS Sturmführerre emlékeztet, mégis rendes ember.
A szóban forgó először is politikus, ami önmagában elég ahhoz, hogy kerüljem a társaságát, de ezen kívül rossz modorú, nagyképű, pökhendi alak - szerencsére nem kell a személyes ismerőseim közé sorolnom, ezeket a tulajdonságait a közönség előtti megnyilvánulásai manifesztálják.
De.
Most nekiment egy különben rokonszenves és tehetséges, Lakner Zoltán nevű "politológus" (nem tudom, mi az, de sokan élnek ebből az elnevezésből). Azért ment neki Tarlósnak, mert az mondott valamit egy Vitézy Dávid nevűről, akit ugyancsak van szerencsém nem ismerni, és Lakner szerint fölháborító, amit Tarlós megengedett magának.
Ideírom a mondatot:
... "nem egy mindenhonnan elcsapott, sértődött, bezárt múzeumot kegyelemből igazgató közgazdász fogja meghatározni egy diszkógömbös, Tütü nevű night-clubból, mi legyen a budapesti közlekedésfejlesztéssel".
Nekem nincs bajom ezzel a mondattal. Nem trágár, nem megalázó, nincs benne semmi olyan stíluselem, amiért kárhoztatható volna.
Azt nem tudom, jellemző-e arra, akiről szó van. De az már nem stíluskérdés.