Keresés ebben a blogban

2016. március 15., kedd

Sáskajárás

Gondolkoztam ezen a csúti rendőrhistórián. Tudják, a drónigazoltatáson. Nem tudom, mi a fenének foglalkozom ezzel a nyavalyás rablóbandával, de valami oka bizonyára van. Talán az, hogy idegesít, ha nem értek valamit. Próbálok "hangosan" gondolkodni.
A jelenséget régen ismerjük, legalább 18 éve. A lényege az, hogy bárki bármilyen hazugságra vagy köztörvényes disznóságra rákérdez, ennek a pártnak nevezett bűnszövetségnek minden egyes tagja vigyorog, és azt mondja: igen, és? Tetszik érteni? Nem talál ki újabb hazugságot, még magyarázkodni sem kezd, különösen nem mentegetődzik, csak rád néz pimasz és fensőbbséges értetlenséget mímelve, és azt mondja, igen, és? Azaz úgy van, ahogy mondtad, csaltam, loptam, gyilkoltam - és? Van hozzá valami közöd?
Ez minimum 18 éve működik (különben valószínűleg régebben is így volt, csak akkor még nem kapott ekkora nyilvánosságot).
Az nem magyarázat, hogy ezzel a birka néppel bármit meg lehet tenni, amíg nem kérnek tőle olyat, ami közreműködést kíván - bármilyen cselekvést a köz nevében vagy az egyén fejlődésének érdekében.
Az arcátlanságnak az a foka, ahogyan például egy miniszterelnöki beosztásban rabló közszolga az ember szemébe néz, és azt üzeni, lopok nagy tételben és teszem tönkre évtizedekre az országot és benne minden lakójának az életét, az nem pusztán egy végtelenül unintelligens, neveletlen, rossz modorú, nagyon buta ember megnyilvánulása, ennek a folyamatos és súlyos törvényszegésnek kell hogy legyen egy olyan motívuma, amit nem veszek észre. Az szinte kizárható, hogy megterveztek és véghezvisznek valamit, amit nem látok, ahhoz azért legalább profi bűnözőnek kell lenni, egyáltalán, bármiben profinak, de ez a tömörülés engem egyetlen olyan jelenségre emlékeztet, ami élőlényektől látható.
Sáskajárásnak hívják, a leírások szerint a rovarok milliószámra lepik el a vetést és néhány perc alatt tarolják le. Ösztöncselekvés, egy sáskától nem várható el, hogy a következményekkel törődjék, a rovar agyberendezése alkalmatlan a következtetésre, ami szerint hosszú időre elpusztított mindent, minek következtében az emberek valószínűleg éhen halnak, ez persze még nem figyelembe veendő szempont, de neki sem lesz mire rájárnia, mert a pusztítás gyors, a rendbehozatal meg lassú.
A sáskajárás és a miniszterelnök köré tömörülő horda között lényegében nincs különbség, intellektuális meggondolások nyilvánvalóan nem zavarnak bele az ösztönök fékezhetetlen működésébe.
Egyvalamije nincs a sáskáknak: TEK-je. A sáskák ugyanis nem tartanak semmilyen következménytől, ez a kormánypárt elnevezésű, minden irányba szétfolyó képződmény viszont szemmel láthatólag védeni akarja a könnyen sebezhető, lágy potrohát. Akkor pedig kell lennie valaminek, ami ezt az ellentmondást (a sáska védekezési késztetését) feloldja és magyarázza.
Azt hiszem, rájöttem.
A diktatúra meg a demokrácia lebontása olyan megközelítése a kérdésnek, ami feltételez alapfokú ismereteket egy társadalom működését illetően, ezek tehát elvethető fogalmak.
Egyszerűen annyi történt, hogy a kormánypárt elnevezésű sáskahad igyekezett mindent eltávolítani az útjából, ami akadályozhatná a vetés letarolásában. Vigyázat, nem célzott rombolásról van szó, hangsúlyozom, mindent kiirtottak, olyat is, ami talán nem lett volna veszélyes, de mit lehet tudni
Egy ideje abban a bizonyosságban tenyésznek, hogy ez sikerült. Van is benne valami, tényleg nem volt látható semmiféle ellenállás.
Néhány hete feltűntek mindenféle bennszülöttek, és a kukoricaszárról elkezdték lerázogatni a rajta csüngő rovarrajokat. A faluban füstölők készülnek, és előfordulhat, hogy néhányan ismernek hatásosabb rovarirtó eljárásokat is.
Lehet, hogy gáz lesz.