Keresés ebben a blogban

2015. december 16., szerda

A liberális

„Megdöbbentőnek gondolom azt, amit a Telekom megengedett magának. Ez egy vélemény- és ízlésdiktatúra, ami elképzelhetetlen egy demokratikus jogállamban. Lehet, hogy a Telekomnak ez a meggyőződése, de attól, hogy valaki másképp gondolkodik a világról, vagy van véleménye, ezért nem szabad büntetni. 
Pont egy német cégnek tudnia kellene, hogy mit jelent a diktatúra, és mit jelent a vélemény- és ízlésdiktatúra.”
Bocsánat, hogy már megint ilyesmivel zaklatom önöket, de muszáj egy ilyen bájos dokumentumot iderakni, hátha voltak illúzióik, hogy ez a miniszterelnökségi minisztériumi miniszter esetleg valamivel okosabb a többi fideszesnél, dehát mint tudjuk, akkor nem volna ott, ahol van. Egy gyerekszoba illúzióját keltő krétavonal a konyha hátsó sarkában elég lett volna annyi ízlés valamint erudíció kifejlődéséhez, ami már megakadályoz valakit abban, hogy  csatlakozzék a világ leggusztustalanabb rablóbandájához. Dehát mit tegyünk, még ilyen krétavonal sem volt.
Ilyenformán a miniszterelnökségi minisztériumi miniszter hirtelen irtó liberális lett, és e roham következtében jogállamnak vizionálta (vízió = lázálom) ezt a szerencsétlen, ostoba és tehetségtelen diktatúrába süppedt országot, majd ugyanezzel a lendülettel vélemény- és ízlésdiktatúra alkalmazásával vádolta meg a Telekomot, amiért az nem akar ezentúl pénzt adni egy büdös bunkónak. Akit nem szabad azért büntetni, mert másképp gondolkodik a világról. Azaz a miniszterelnökségi minisztériumi miniszter gondolkodásnak minősíti azt a böfögést, amit egy szórakoztatóipari (a közepesnél valamivel gyengébb képességű) munkás kibocsátott magából, midőn a nőkkel kapcsolatos kérdésre kellett volna válaszolnia.
Majd miután a miniszterelnökségi minisztériumi miniszter a szokásos kültelki eleganciával hódolt a liberalizmus eszméje előtt, elérkezettnek látta az időt, hogy Németországot lenácizza. Sunyin és émelyítő gyávasággal említve a hitleri diktatúrát, ami szerinte vélemény- és ízlésdiktatúra lehetett – ezt a fordulatot próbáltam értelmezni, nem sikerült.
Utóbbit teszi egy olyan országban, ami az emlegetett hitleri nácizmusnak az utolsó, lihegve hűséges csatlósa volt, és ami néhány évtizednyi bolsevista kitérő után most ugyanazokat a náci „eszméket” eleveníti föl.
Már régen nem olvasok újságot, nem hallgatok rádiót (nincs is olyan, amit rádiónak lehetne nevezni), nem nézek híradót (nincs is olyan, amit híradónak lehetne nevezni), a neten a főcímeket nézem végig.

Úgy látszik, ezt sem kellene.