Keresés ebben a blogban

2015. december 18., péntek

A jogállamról

Olvastam mindenféléket a nőkről megnyilvánuló két középkori barbár megnyilvánulásairól, még jópofizást is apácákról szóló slusszpoénnal, de valószínűleg nem jutott el hozzám minden.
Különféle paragrafusok megsértése miatt ezt a két véglényt eleve tíz év börtönre ítélne minden, nagyjából tisztességes jogrendet alkalmazó állam - erről például nem esett szó, pedig van ennél súlyosabb körülmény is.
Nem ismerek statisztikákat, de valószínűnek tartom, hogy a nők elég nagy százaléka nem képes gyereket szülni, ezt meddőségnek hívják. Ezeknek a nőknek a különös kegyetlenséggel elkövetett megalázása hány év börtönnel büntetendő még egy olyan jogrendet megcsúfoló államban is, amilyen ez a szerencsétlen ország?
Én sajnos nem perelhetem be a szóban forgó kitüremkedéseket, de a személyesen érintettek közül bárki, akár mindannyian is, akik egymásra tudnak találni - a közösségi oldalak korában ez nem olyan bonyolult feladat.
Ugye nem kellene hagyni, hogy ezek az ócskalelkű, sunyi kis gyáva alakok továbbra is következmények nélkül szennyezhessék a légkört beszédnek látszó széndioxid kibocsátásaikkal?