Keresés ebben a blogban

2015. június 19., péntek

A milliárdos

„Amikor a lányánál tartózkodik, még ma is matracon szokott aludni – így jellemezte Garancsi Istvánt a Figyelő portréjának egyik forrása. A barát azt mondta, a milliárdos kerüli a fényűzést, szállodában is legfeljebb három csillagos szállást foglal. Nincs drága órája vagy autója, sokáig a Videoton egyik VW Passatjával járt (ami persze ugyancsak az övé, tegyük hozzá), amelyet most egy többéves Audira cserélt. 
Ebédet általában a közértből vásárol magának, például egy zsemlét kolbásszal, vagy Túró Rudit – írja a lap, amely szerint Garancsi gallértalan pólókban, hátizsákkal közlekedik, és senki meg nem mondaná, hogy egy milliárdos nézelődik a könyvesboltokban.”

Hát nem megejtően romantikus? A plebejus milliárdos. Lehet, hogy szalmazsákban tartja a milliárdjait, és azon alszik? Villany van otthon? Lavór, plékancsóba víz? Télen belefagy.

Mire kellenek a milliárdok? Focicsapatra és néhány zacskó szotyolára?

Az „újságírónak”, aki a portrét készítette érzékelhetően tetszik a topis közember imázs, az olyanmintminkvagyunk primitív önámítása. Győzike vagy Garancsi? Az ízléstelenség szélsőségei. Sörhasat eresztett gimnasztyorkás miniszterelnök a tribünön legjobb barátjával, a butaságtól homályos tekintetű csúti gázszerelővel.


A huszonegyedik századi demokratikus, szabad Magyarország. Szabad köztörvényes bűnözőnek lenni. Államilag támogatott.