Keresés ebben a blogban

2014. május 1., csütörtök

Elmarasztalás


Többször el kellett olvasnom a tudósítást, ami arról szólt, hogy a Nemzeti Választási Bizottság elmarasztalta az ATV-t, amiért nem szerepeltette a magyarországi náci pártot a műsorában.

Tessék szíves lenni megmondani nekem, mi a fene köze van a Nemzeti Választási Bizottságnak ahhoz, milyen műsor megy egy televízióban (legyen az akár az úgynevezett „közszolgálati” azaz az adófizetők pénzén üzemelő televízió)?

Az elmebeteg, hatalmi tébolyban szenvedő politikusok „médiatörvényéről” jónéhányszor hánytam már falra a borsót, de annak létével együtt sem tudtam elképzelni, hogy egy Nemzeti Választási Bizottság nevű gittegylet is veheti magának a bátorságot, hogy „elmarasztaljon”.

De az igazán elképesztő nem is ez, hanem az arcátlanságnak az a megnyilvánulása, amire a legvadabb diktatúrákban sincs példa: számon kérni valamit, ami nincs a műsorban. Mert a legegészségesebb társadalomban is előfordulhat, hogy egy elhangzott műsorrészt valaki sérelmesnek talál, és még az is lehet, hogy emiatt feljelentést tesz az egyetlen autentikus fórumon, az ügyészségen. De – engedelmet kérek finomlelkű hölgyolvasóimtól – belepofázni egy televízió műsorszerkesztésébe, hogy minek kell lennie a műsorban, ilyet még a legöregebb despoták sem hallottak.


Szóljon valaki, hogy április 20-án volt Hitler születésnapja. Szerintem erről sem volt műsor az ATV-ben.