Keresés ebben a blogban

2014. január 22., szerda

Tehetség


Most már megmondhatom, Hitler alapjában az emberiség jótevője volt. Még ifjúkorában tanulmányozta Malthus népesedés elméletét, majd midőn rájött, mi ennek a teóriának a hibája, elhatározta, hogy segíteni fog a Föld emberlakóin, ennek érdekében nyomban intézkedett. A húszas évek elején találkozott többekkel, amikor is megállapodott velük miképpen fognak változtatni azon a tervezetlen és kezdetleges gyakorlaton, ami teljesen rendszertelen háborúkkal gondoskodik a szaporulat megfékezéséről. Ők együtt elhatározták, hamarosan kirobbantanak egy minden eddiginél nagyobb emberáldozattal járó világháborút, ezzel elérik, hogy az emberiség létszáma sokmillióval csökkenjen, azon belül a képtelen zsidó túlszaporulat megállítása is megoldódik minimum hatmillió zsidó kiiktatásával.

Az emberiség sorsát mindenkinél jobban a szívén viselő Hitler népesedés politikai intézkedések sorát hajtotta végre, amit eléggé el nem ítélhető módon a hálátlan történész szakma a mai napig háborús bűnöknek, népirtásnak és efféle értetlenségről tanúskodó negatívumoknak próbál feltüntetni.

Na ennek vége! Itt van a hivatalos állami történész, ő a napokban fogja bejelenteni, milyen téves szemlélet uralkodott eddig a világtörténelem értelmezését illetően, tényleg ideje, hogy mi magyarok felnyissuk a művelt világ szemét, és emlékművek felállításával, Hitler ötszörös életnagyságú szobrainak minden 1000 lakosnál nagyobb településen való felavatásával, valamint Hitler, Bormann, Himmler, Krupp és a többiek  születésnapjának munkaszüneti nappá nyilvánításával javítsuk ki a szörnyű félreértéseink okozta károkat. Heil Hitler!

Látnak valami furcsát a fentiekben? Ugye nem? Természetes folyománya az idegenrendészeti eljárásnak, a hivatalos állami történész (ugye belátják, nem írhatok ide nevet) nyilvános zsidózásának.

És még valamit kérdeznék gyorsan. Tetszett értesülni róla, hogy Magyarország miniszterelnöke tiltakozott volna ennek a… na hogy is mondjam, nem akarok gusztustalankodni, ennek a lénynek a megnyilvánulása ellen? Akkor? Hallottak valami olyasmit, hogy elhatárolódunk, tiltakozunk, a magyar kormány lépéseket tesz, hogy egy ilyen torzulat ne viselhessen semmilyen funkciót, hallottak ilyesmit?

De azt már hallották, hogy Magyarország miniszterelnöke nem antiszemita. Ugye azt sokszor? Főleg a beszari és törleszkedő, ostoba, úgynevezett baloldali megnyilatkozóktól.

Hanem mi a fene?! Micsoda Magyarország miniszterelnöke, aki szerint a „baloldal genetikusan”, aki állandóan néma marad, amikor valaki evidensen antiszemita szövegekkel szennyezi a légkört, mint például a szőke igazságügy miniszter, aki „nem ért a focihoz” és így tovább a végtelenségig – micsoda Magyarország miniszterelnöke, ha nem antiszemita?! Aki hallgat, aki elbújik, az nemcsak gyáva, hanem egyben egyetértő és beleegyező is, az nemcsak jellemtelen, hanem lényegében egyetértéséről értesíti az antiszemitákat, a kirekesztőket, az embertelen eszmék hirdetőit – teszi ezt azért, mert minden egyéb tevékenységével is azt igazolja, hogy kirekesztő és a gyűlölet élteti.

És azt hallották, hogy Magyarország miniszterelnöke tehetséges, sőt kiváló politikus? Persze, hogy hallották, ugyanonnan.

Mit tetszik szólni ahhoz a megfogalmazáshoz, hogy Vito Corleone, a Keresztapa tehetséges, kiváló politikus? Aki a mások tönkretételével gyarapítja a saját „családját”, aki csak rombolni képes, mert ha építkezik, azzal is kárt csinál emberek tömegeinek, aki folyamatosan hazudik, meglopja a szegényeket, lehetetlenné teszi embermilliók életét, akinek minden tevékenysége arra irányul, hogy megalázzon mindenkit, aki nem tartozik a „családjához”, gyerekeket éheztessen, szétdúlja a természetes és épített környezetet, az lehet tehetséges? Egy köztörvényes bűnöző lehet kiváló?

Aki mindössze arra képes, hogy a saját hatalmi tébolyát kiélje, annak szétterjedését időben és térben akadálymentessé tegye, aljas és szélhámos intézkedésekkel lassan gyógyíthatatlanná betegítse szűkebb és tágabb köreit, az lehet sokminden, de tehetséges nem.

Lassan tudomásul kellene venni, hogy praktikus a dolgokat a nevükön nevezni. Fogalmakat, tárgyakat, személyeket szabatosan leírni, és ennek megfelelően a helyükön kezelni. A gazember például gazember akkor is, amikor van valamilyen funkciója, amit másképp neveznek. Nem tudom, érthető-e. A gazember egyfelől tágító gyűjtőnév, gazember bárki lehet, vízvezeték szerelő, női szabó, filozófus vagy földműves. De az egyes szakmák önmagukban nem határozzák meg képviselőjük jellemét, a miniszterelnök, a kazánkovács vagy a humánpolitikai munkatárs lehet bármilyen erkölcsi szinten. Ebben az esetben a fenti fogalom szűkítő szerepet tölt be: „ez a műbútorasztalos egy gazember” azt jelenti, hogy a műbútorasztalosok között az egyik gazember. Ezt azért jó tudni, mielőtt az ember megbízást adna egy gazembernek.

A különféle fogalmakhoz, tárgyakhoz és személyekhez meg kell találni a megfelelő bővítményeket, azaz a megfelelő jelzőket és határozókat például.

Mondtam már sokszor, nincs tehetséges gazember.

Tessék pontosan fogalmazni. Könnyebben fogjuk érteni egymást.