Keresés ebben a blogban

2024. június 11., kedd

A helyzet június kilencedike után

Tegnap felhívott az egyetlen ember, akivel a legszűkebb családomon kívül rendszeresen szoktam beszélgetni, és megkérdezte, mit szólok a vasárnapi eseményekhez. Mondtam, semmit. Nem történt ugyanis semmi olyan, ami említést érdemelne. 

Majd kimegy az európai parlamentbe nagyjából ugyanannyi vizesnyolcas, amennyi eddig. Ott lesznek közöttük azok, akik az új fiú (Magyar Péter) országjárásának következtében nyertek jogot arra, hogy nagy fizetésért elmenjenek Strasbourgba mozgó-lélegző díszletnek, hatásuk nagyjából annyi lesz az eseményekre, amennyi azoknak volt, akik helyett majd most elmennek. Aki ezentúl majd nem megy ki, pontosan annyira fog számítani, mint amennyire az elmúlt öt évben számított. Majd elfoglalják az úgynevezett önkormányzatokban a hivatalukat mindenféle vizesnyolcasok, akik körülbelül ugyanolyan fontosak lesznek, amennyire az EP képviselők. Tenni is körülbelül annyit fognak.

Az új fiú kicsődített sok-sok embert az utcára. Ez nagyjából annyit jelentett, hogy a csődület idején annyival kevesebben voltak otthon, amennyien kint voltak az utcán. Aztán mindenki hazament, így helyreállt a szokásos állapot. Az új fiú ott kint az utcán azt mondta, hogy majd le fogja váltani a jelenleg regnáló despotát. Majd. De azt nem mondta, hogy az illető cselekedeteinek megfelelő következményekkel fog járni ez a leváltás, azaz még csak nem is sejteti az illetőre váró, teljes vagyonelkobzással járó börtönbüntetést, amiből én arra következtetek, hogy jogilag rendben lévőnek tartja azt, ami eddig történt. "Politikailag" nem tartja annak, amiből én arra következtetek, hogy a politikát nem tartja a törvények hatálya alá tartozó tevékenységnek.

A régi fiúk és lányok egy ideig kevesebbet fognak zajongani, de eszük ágában sincs eltakarodni a fenébe, hogy valami, nagyjából tisztességesnek nevezhető munkával foglalják el magukat, pedig ez a megoldás is túlságosan engedékeny álláspont ahhoz képest, amit érdemelnének, minthogy nem sokkal kevésbé bűnösök abban, hogy ez a nép történelme legmélyebb szintjére süllyedt.

Egyszóval mit szólok a vasárnapi eseményekhez? Mihez kellene szólnom valamit?

Nem történt semmi említésre méltó.