Keresés ebben a blogban

2024. május 19., vasárnap

Szabálysértés miatt megbírságolom

A holnapi napon feljelentem Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért. A miniszterelnök, a pártja és a propagandistái hetek óta azzal kampányolnak, hogy az ellenzéki politikusok háborúpártiak, most már óriásplakátokon és videó hirdetésekben is ezt terjesztik. Elég volt!

– írja Magyar Péter az Instagramon, a kormánypárt új, háború feliratú plakátja mellett pózolva.

A TISZA Párt és a mögötte álló szavazók mind békepártiak. Se háborút nem akarnak, se fegyverszállítást. Aki ezzel ellentétes állítást fogalmaz meg, annak bíróság előtt kell felelnie a szavaiért. Miniszterelnök Úr, ne legyen gyáva, ne bújjon a mentelmi joga mögé!


Van kigyűjtött 13 oldalam az elmúlt öt év költéseiről, amit a miniszterelnöki címet bitorló alak intézett különféle külföldi futball- és egyházi ügyek támogatására. Az most mindegy, mire tartogatom ezt a listát, az is, hogy ez a kis szelet a teljes rablási halmazból hányszázmilliárd forint, és hányszázezer ember nyomorba döntését és halálát okozta - nem fárasztom az olvasót a listával, a vietnámi kórháztól az erdélyi reformátusokon át az eszéki futballistákig terjedő felsorolással. A lista különben nem tartalmazza az elrabolt ezermilliárdokat, sem azokat az el nem végzett munkákat, amik tönkretették az országot, az egy másik lista. Csak annyit akarok megjegyezni, hogy Magyar Péter egy súlyosan köztörvényes bűnözőt, akinek a halmazati büntetési tétele bőven az életfogytiglan fölött van, most feljelent azért, mert átment a piros lámpánál.

Vagy örüljünk annak, hogy végre valaki valamiért egyáltalán feljelenti? Hogy ebből esetleg eljutunk addig a felismerésig, amit évtizedek óta mondogatok: ez a fiókdespota nem verhető választáson, ezzel nem lehet úgy bánni, ahogyan egy úgynevezett politikai rendszerben szokás - egy köztörvényes bűnözővel csak a büntetőjog eszközeivel lehet elbánni.

Remélhetem, hogy meg tetszett végre érteni?