Keresés ebben a blogban

2024. augusztus 5., hétfő

Olimpia

Azt olvasom, hogy "bár kikapott a negyeddöntőben, a hazai szövetség bronzérmesként tekint Hámori Lucára". Tetszik érteni? A hazai szövetség nem tekinti győztesnek az algériai Iman Helifet, sőt, egyáltalán emberszámba sem veszi, mert a "hazai szövetség" nem tartja nőnek Iman Helifet. Gondolom, meg is fogják kapni a dicséretet a legmagasabb helyről, hiszen nem tettek egyebet, mint érvényt szereztek a legmagasabb hely bornírt, fasisztoid, mindenhonnan gyűlöletet fakasztó viszonyulásának a világ többi részéhez.

Aztán azt is olvastam, hogy az "apostoli szentszéket" elszomorították az olimpia megnyitójának egyes jelenetei. Tetszik tudni, mi az az "apostoli szentszék"? Az egyik elnevezése a sok közül a világ legtöbb  kárt tett intézményének, ami kétezer éves fennállása alatt százmilliók erőszakos halálát okozta, mentális szorításával ma is milliárdnyi "hívőt" akadályoz az emberré válás kiteljesedésében - ez a pápaság fennkölt titulusa. Mely titulus természetesen nem törődik azzal, hogy a pápaság nem "apostoli", azaz nem Jézus küldötte, minthogy Jézus nem küldött soha senkit sehová, különösen egy olyan vallás tisztségviselőjének nem, amihez neki abszolút semmi köze nem volt, ő nem új vallást akart, csak a saját zsidóságát próbálta óvni a későbbi keresztény papokhoz hasonló sipisták aljasságaitól (aposztolosz ráadásul görög szó, amit egy arámi-héber nyelvű kultúra latinra fordított, majd olaszra aktualizált változatába gyömöszölnek bele, párosítva ezt a tódítást egy másik ócska hazugsággal, amennyiben "szentnek", azaz isteni tulajdonságú erkölcsi tisztaságúnak nyilvánítanak egy velejéig romlott, harácsoló, hatalmas világi vagyonra bazírozott "széket", a pápa "trónját"). Ez a szék most szomorú. Azaz véleményt nyilvánít valamiben, amiben az égvilágon semmi illetékessége nincs, miközben néma maradt például a zsidók kiirtásakor, mely ügyben számos érintettségre hivatkozhatott volna, ha Hitler netán kérdőre vonja az "apostoli szentszéket".

Ezenkívül belenéztem egy kézilabda meg egy kosárlabda meccsbe, minek következtében rezignáltan megállapíthattam, hogy a futball mellé ezek is felzárkóztak a maguk tisztátalan, az ember testi épségének veszélyeztetését célzó, az eredeti játék szellemét kiirtó felfogásukkal, hogy tovább szítsák a közönség állatias ösztönmegnyilvánulásainak mélyén lapuló gyilkos vágyakat. Minta az amerikai futball, egy sajátosan erőszakos történelemből sarjadt, magát férfiasnak vélő, szellemtelen, vérszagra csalogató "játék".

Várom az úszás és az atlétika szabályainak módosítását, hogy az úgynevezett sportvezetők végre az igazán illetékes kezekbe helyezzék e szabályok kialakítását, mondjuk a magyar miniszterelnöki tisztséget bitorló kertiszobor és az amerikai szalmafrizurájú kupec lehetne erre a legalkalmasabb. És akkor ezek a szabályok úgy kezdődhetnének, hogy minden versenyző kapjon egy revolvert, és az nyer, aki a legtöbb versenytársat képes kilőni, aki nála gyorsabb, ügyesebb...

Olykor eszembe jut, mit szólna Aldous Huxley, ha látná ezt a szép új világot...