Keresés ebben a blogban

2024. július 26., péntek

Alapfokú ismeretek az újságírásról 2.

 

Orbánból huszár lett, a Fidesz krémje nem jött el – élőben jelentkezünk Tusványosról

Kik vannak itt, és kik a nagy hiányzók? Mik voltak a legizgalmasabb pillanatok és a legfontosabb mondások? Milyen témákról nem beszélnek, és mit várunk a szombati Orbán-előadástól? Péntek délután élő pop up műsorral jelentkeztünk Tusványosról.

Ez már a dilettantizmus és az ostobaság tébolyult vegyüléke.

Tessék szíves lenni megüzenni nekem, a Telex című izé a fidesz hírharsonája? Mert akkor semmi bajom a fenti főcímmel és az alá kivetett figyelemébresztővel. Ha nem a fidesz hírharsonája ez az izé, akkor ez itt fent micsoda? "Nagy" hiányzók? "Legizgalmasabb pillanatok"? "Legfontosabb mondások"? Mi van ezen a romániai réten vagy völgyben vagy milyen táj az? A Római Klub konferenciája? Ahol a Föld legnagyobb tudósai értekeznek bolygónk sorsáról? A Harvard, Stanford, Oxford, Cambridge, Sorbonne legjelentősebb professzorai, akik a jövő nemzedék felkészítéséről tanácskoznak a rájuk váró, világmegváltó feladatokra?

Vagy egy rosszminőségű suttyó rajongóinak és bűnrészes bandájának a gyülekezete, ahol kártékony "eszmék" keltenek aljas indulatokat, ahol mindent megtesznek azért, hogy gyorsítsák az emberiség zuhanását az elbutulás szakadékába?

Játsszanak el egy pillanatra azzal a gondolattal, hogy a Telex nem vesz tudomást a fenti eseményről. Sem azokról az alakokról, akik az ilyen helyeken telemérgezik a levegőt a beteg megnyilvánulásaikkal. Változik valami az életük folyásában azon kívül, hogy nem robbannak fel naponta többször az ehhez hasonló "újságírói" környezetszennyezéstől? Hiányérzetük támad a hiteles tájékoztatás tárgyában?

Hagyják már végre abba! Vegyék észre, hogy telelármázzák az országot egy bűnbanda napi gusztustalanságainak közhírré tételével. Nem kérjük!!!

P.S.: Élőben közvetítjük Orbán Viktor tusványosi beszédét

Ezt mondtam tegnap. Miért? Miért tetszik úgy viselkedni, mintha a Magyarország miniszterelnöki tisztségét bitorló, köztörvényes bűnöző Magyarország miniszterelnöke volna? Mintha bármilyen hírértéke volna annak, amit beszél vagy amit tesz. Hírértéke annak lesz legközelebb, amikor vezetőszáron viszik a tárgyalóterembe. Addig időről időre a bűnügyi tudósításokban kaphatnak helyet az illető figura megnyilvánulásai. A beszédének a közvetítésére ott van az egész posvány, amit médiának neveznek, az a néhány, valamelyest függetlennek látszó orgánum foglalkozzon a valódi történésekkel.