Keresés ebben a blogban

2024. július 2., kedd

Hivatalos tegnap óta: a politikus köztörvényes bűnöző

Az amerikai alkotmánybíróság belevágta az arcunkba, az egész földkerekség minden lakójának arcába azt, amiről évtizedek óta mondom a magamét, totálisan visszhangtalanul, ami azt jelenti, hogy rajtam kívül mindenki természetesnek, rendjén valónak találja. Hogy ugyanis politikusra nem alkalmazhatók a törvények. Ami egy rendkívül egyszerű logikai művelet eredményeként világossá teszi azt, amit ugyancsak évtizedek óta hajtogatok: a politikus az a köztörvényes bűnöző, akit a nép hiedelme véd a büntetéstől, aki éppen ezért bármilyen gaztettet elkövethet, és éppen ezért el is követi. Nincs ugyanis egyetlen olyan paragrafus sem a nemzetközi jogban, ami tiltaná a politikusi bűnözést.

Döntött az amerikai alkotmánybíróság abban az ügyben, amelyben Donald Trump amerikai elnök büntethetőségét vizsgálták, többek között a január hatodikai felkeléssel kapcsolatban. A beadvány arról szólt, büntethető-e bármiért egy hivatalban lévő amerikai elnök.

Az alkotmánybíróság döntése szerint részben igen. Az elnök akkor büntethető, ha nem hivatalos minőségében cselekedett, és akkor nem, ha hivatalos minőségben.

(Kiemelés tőlem)

Volt egy alakulat Magyarországon, Független Jogászfórumnak nevezték. Azt most hagyjuk, mivé vált, meg hogy mennyire volt független a politikától, de az elv, a név követendő példa. Valahol véget kellene vetni a köztörvényes bűnözők következmények nélküli uralmának. Van-e erre alkalmasabb hely, mint egy ország, ahol egy fasiszta politikus éppen most készül létrehozni egy országokat behálózó szervezetet, ami már a megalakulása előtt beleordítja a világba, hogy a politikai erőszak eszközeivel keresi a "megújulást", és álláspontja szerint a felsőbbrendű népeknek életteret kell szerezniük a gyengébbekkel és alsóbbrendűekkel szemben. Ezt az evidensen fasiszta nézetrendszert "patriótának" nevezi, és a politika minden aljas kiváltságát felhasználja, hogy ezt az 1946-ban emberiség elleni bűntettnek nyilvánított gyalázatot bevigye Európa legnagyobb szervezetébe. A huszonegyedik században. Mely korban az amerikai elnök - a legfőbb jogi testület szerint - azt tesz, amit akar, lázíthat, gyilkolhat büntetlenül.