Keresés ebben a blogban

2024. február 9., péntek

Cui prodest 2

Valamit nem mondtam tegnapelőtt, most pótolom. A "birodalom", ennek a pitiáner, csúti kakasnak a szemétdombja a megsemmisülés határán van. Minden szétesett körülötte, az ország nem működik, az európai intézményekben keresztülnéznek rajta, ha szóba állnak vele, megrendszabályozzák. Valami még nagyobbat, még undorítóbbat kellett kitalálni, ami ebben a szánalmas közéletben, a gondolkodásra, értelmes kérdések feltevésére képtelen "politikusok" és "újságírók" körében az eddigieknél sokkal nagyobbat szól. Nem volt nehéz előre látni, hogy senkinek nem jut eszébe, a csúti kakas feláldozza az egyik legkevésbé fontos tisztségviselőjét, ezzel hetekig ellesznek a bambák, beszélnek, találgatnak, elméleteket gyártanak, ilyenformán nem marad idejük foglalkozni azzal, hogy az úgynevezett hazájuk egy középafrikai banánköztársaság kulturális és gazdasági szintjére sok emelet mélyről néz csak fel, a folyamatos süllyedés következtében hamarosan azt sem fogja látni.

Én nem tartom sokra ezt a mi köztársasági elnökünket, gerinctelen, tartás nélküli szerencsétlen pára. De annyira ostoba nem lehet, hogy ne látta volna, amit tesz, amire parancsot kapott, az felháborító, undorító, önmagában köztörvényes bűncselekmény (bűnpártolás miegymás). De mert gerinctelen, tartás nélküli szerencsétlen pára, ezt is megcsinálta. Majd kap kárpótlást. Sajnálnám, ha nem fordulna fel a gyomrom ettől az egész gusztustalanságtól.

P.S.: Amit eddig tett a csúti primitív, az úgy 35-40 évvel vetette vissza az országot. Szakértelemmel, empátiával, Marshall-segéllyel együtt is legalább 10-15 év, mire ezt rendbe lehet tenni, hogy arról a nulláról indulhassunk újra, amit 1990. jelentett. Egyre több, egyre nagyobbat durranó petárdákat kell fellőnie, egyre gyakrabban, hogy tovább rabolhasson és gyilkolhasson - most majd a "választásokat" kell ismét megnyerni. De attól tartok, az igazi készülődés már nem erre irányul. Hanem a Capitolium ostromára. Már csak az van hátra. Annyira primitív ez a lény, hogy nem látja, azt már nem fogja túlélni. Ha magával rántja az egész országot a megsemmisülésbe, akkor sem. Úgy fog belepusztulni ebbe a 34 évbe, ahogyan eddig minden kollégája.

Csak azt ne kérdezzék, mikor. Ezzel a szerencsétlen, hozzá hasonlóan tanulatlan néppel még sokáig lehet ezt csinálni... Bár talán sokáig már nem...