Keresés ebben a blogban

2024. február 7., szerda

Köhög a bolha

Kaptam egy elektronikus körlevelet, hogy írjam alá. Hogy Novák Katalinnak le kell mondania.

Erre ugrott rá most az ellenzék, mint macska a pamutgombolyagra. És az a végtelenül szomorú, hogy azt hiszik, most tesznek valamit. Hú, most aztán jól megmutatják, milyen fontos is az ő munkakörük, majd ők most le fogják mondatni a köztársasági elnököt. Vagy mi a fene is a funkciója ennek a szerencsétlen, gerinctelen vizesnyolcasnak, egy nemlétező köztársaság köztársasági elnökének. Aki elkövetett egy felháborító, gusztustalan hibát vagy mondjuk inkább bűnnek - de tényleg ez volna most a legfontosabb? Tessék mondani, mekkora ennek a hírértéke? Egy undorító, ócskalelkű senkiházi "kegyelmet" kapott. Jó. Milyen üzenete van ennek, mekkora a társadalmi veszélyessége ennek a csúszómászónak? Az úgynevezett "ellenzék" akkora lármát csap, mintha most vinné nemzetközi bíróság elé a köztörvényes bűnözőkből álló kormányt és kormánypártot. Mintha most indulna a per a szétrohasztott iskolarendszer és egészségügy, a szétlopott ország, a megnyomorított és kirabolt, állampolgárnak eufemizált jobbágyok ügyében, mintha azt magyaráznák "hogy a legalsó pór is kunyhajában mondhassa bizton: nem vagyok magam!", mert ők most elzavarják ezt a bandát, és most naponta mondják, mondják, mit fognak tenni, hogy ezeknek a jobbágyoknak végre emberhez méltó életük legyen.

Tegyük fel, lemond ez az erkölcsi toprongy, a női nem szégyene, sőt, még a nála is mélyebben tartózkodó másik szégyene nemének, a volt igazságügy miniszter is eltűnik. Akkor mi van? Akkor tetszett valamit tenni? Akkor változik valami?

Mondtam a minap. Bűnsegédi bűnrészesek, hasonlóan bűnösök, mint a kormányon lévők, mert ez a lábszagú "ellenzék" adja a leglátványosabb legitimációját a kormány nevű bűnbandának. Amire mellesleg ezeknek a hatalmon lévő brigantiknak az égvilágon semmi szükségük nincs. Ha ez az ellenzék nem volna, akkor sem változna semmi. Legföljebb mást használnának a padló feltörlésére.