Keresés ebben a blogban

2017. október 1., vasárnap

Büszkeség és balítélet meg a zombik

"Gyilkos vírus harapódzik el a 19. századi Angliában: a halottak életre kelnek és a tisztes polgárok életét fenyegetik. Az öt Bennet-lány szeretne férjhez menni, miközben megpróbálják megvédeni magukat az egyre növekvő fenyegetéstől, mielőtt késő lenne. Elizabeth mestere a harcművészeteknek, és Mr. Darcy sem csak egy jó parti, hanem rutinos zombivadász. Jól nevelt úrilányok és a fess úriemberek két bál és házassági ajánlat között öldösik az élőholtakat. Jane Austen regényének zombi átirata."

Úgy tudom, aki ezt kitalálta, szabadlábon van. Aki pénzt adott rá meg aki leforgatta ugyancsak. Aki a stáblistára oda merte tenni, hogy Forgatókönyvíró: ...Jane Austen... az is ép és egészséges.
Nem elmélkednék én most jogutódról, annak hiányában állami kötelezettségről meg az emberi kultúra büntetlenül folytatható meggyalázásáról, csak csöndesen szólok, semmi csodálkozni való nincs abban, hogy egy olyan ország, ahol ez az iszonyat lehetséges, olyan elnököt termel ki magából, amilyen ez a jelenlegi.
Ebből egyenesen következik, hogy a barbárság korszellemének langymeleg váladékában természetes módon tenyészik az a rajongó lény, amelyiknek az udvar szigorú gyöpén imbolyog göndör mosolygása, és ott hadonászik és tapicskol, midőn meglátja pontos hasonmását, a csúti ostobát.