Keresés ebben a blogban

2016. április 14., csütörtök

Egy mezei rágcsáló megnyilvánulásai

Itt van ez a mitugrász, ez a súlyosan beszédhibás, iszonyatosan buta, mindent elsöprő ostobaságából fakadóan pökhendi kisvárosi újgazdag, a maga kültelki ízlésével. Ez itten egy miniszter, valószínűleg senki nem próbálta részletezni neki, hogyan kellene viselkednie, mit lehet mondani, mit nem.
Méltatlankodik. Visszautasít és fölényeskedik. A fahídon átmenve felszól az elefántnak, hallod, hogy dübörgünk?
A Freedom House még lejjebb "értékelte" Magyarországot.

"Szijjártó Péter elmondta: nonszensz a jelentés tartalma, és nonszensz az is, hogy Budapesttől több ezer kilométerre lévő irodákban ücsörgő emberek akarják megmondani, Magyarország milyen állapotban van.
Hozzátette: nonszensz az is, Magyarországot amiatt akarják "lehúzni", hogy milyen álláspontot képvisel a bevándorlási válságról.
Értelmezhetetlennek nevezte a tárcavezető, hogy olyan országból érkezik kritika a bevándorlási válságra adott magyar válaszra, amely nem kerítést, hanem falat épített a déli határára, és amelynek elnökválasztási kampányában minden, és annak ellenkezője is elhangzik."

Jól megadta az amerikaiaknak. Azt azért még vártam, hogy "maguk meg verik a négereket". Egészen addig vártam, amíg a fent idézett utolsó mondatot el nem olvastam, hogy ugyanis "minden és annak az ellenkezője is elhangzik".
Nyikita Szergejevics Hruscsov sokmindent mondott az amerikaiakról, nem szerette őket. Lehet, ez a fent idézett utolsó mondat az ő fejében is megfordult. De sose mondta ki, pedig ugyancsak nagyon buta ember volt. Pedig az Amerikai Egyesült Államokat az ellenségének tekintette. Azt azért tudta, nem jó ilyeneket mondani egy olyan országban, ahol "az ellenkezője" nem hangozhat el.
Ez a szerencsétlen, visszamaradott hólyag a funkciójánál fogva első számú megtestesítője annak a viszonynak, amit úgy neveznek: Magyarország és az Egyesült Államok szövetségesek.