Keresés ebben a blogban

2023. augusztus 29., kedd

Egyértelmű

Menczer a fasisztázó orosz tankönyvről: Egyértelmű, hogy mi történt 1956-ban

Menczer ezzel kapcsolatban kijelentette:

1956-ban a magyar emberek fellázadtak a kommunista diktatúrával szemben, ez világos, egyértelmű tény, nem vitakérdés. Minden ezzel ellentétes állítás hamis. Ami történt annyira egyértelmű, hogy erről nem nyitunk vitát senkivel.

Ezt itt ma olvastam az egyik portálon.

Sokféle az emberi butaság. Nevezett államtitkár a fájdalmasan buta kategóriába tartozik.

Akik október 23-a késő estéjén kint maradtak az utcán, és végigharcolták azt a szűk két hetet, jórészt meghaltak, de az életben maradtak sem abból a társadalmi rétegből jöttek, ahol bármikor képesek lettek volna szabatos mondatokba foglalni a gondolataikat - legtöbbjüknek inkább csak indulataik voltak. Arról a szűk két hétről kizárólag olyanok írtak és beszéltek, akik nem vettek részt benne.

Én évtizedekig nem szólhattam egy szót sem, világosan értésemre adták a szabadulásomkor, hogy ha bármi módon megnyilvánulok, végre fogják hajtani az '56 decemberi ítéletet. Azóta sem szívesen beszélek arról a szűk két hétről, 75 éves koromig nem voltam elég bölcs hozzá, most meg már minek, kit érdekel.

Hogy ugyanis mennyire nem egyértelmű. Azaz egyvalami tényleg egyértelmű: a "magyar emberek" nem lázadtak fel semmi ellen. A "magyar emberek" kuksoltak a pincékben és várták, hogy vége legyen. Majd amikor vége lett, kimentek megtölteni a Hősök terét és a Dózsa György utat, és megünnepelték a forradalom leverését. Aztán évtizedekig dagonyáztak a létező szocializmusban, amíg egy Gorbacsov nevű ember ki nem billentette őket a megszokott langyos tespedésből. Nem is tetszett nekik. Még szerencse, hogy itt van a saját kutyájuk kölyke, az iszonyatosan ostoba, tanulatlan, rosszízlésű, gerinctelen csúti futballista, valamint az ő egyik leghasonlóbb famulusa, a fent idézett államtitkár, mert így most megint az van, amiben szeretnek tenyészni a "magyar emberek", mert azt szokták meg, mert azt értik.

Ez tényleg egyértelmű.