Keresés ebben a blogban

2022. december 5., hétfő

Miért nem jelentkeznek?

Megnyilvánult a jegybankelnök. Ennek kapcsán valaki felrakta a netre az öszödi beszédet - hogy milyen okból és milyen céllal, azt most hagyjuk, mindegy ugyanis, a "kommentelő" elég nyilvánvalóan ostoba, ha bármilyen összefüggést lát.

Viszont erről eszembe jutott a kérdés, amit szűkebb társaságban már sokszor föltettem, de itt írásban még sosem: hol vannak az öszödi beszéd "kiszivárogtatói"?

A nagy leleplezők, akik jót tesznek az emberiséggel vagy legalább emberek egy csoportjával, büszkén elő szoktak állni. Hogy mindenki tudja, mit köszönhet nekik.

Hallotta valaki Szily Katalint vagy Szekeres Imrét, amint fennen hangoztatja, hogy nekik köszönhetjük... mit is? Hát például azt, amiben 13. éve élünk, a világtörténelem relatíve legundorítóbb, legsunyibb náci uralmát. 

Hányszor jegyezhette fel a história, hogy egy ország vezetője beismeri, a pártja és kormánya hazudott? (Nem ő egyedül, a pártja és a kormány, amit ő többesszám első személyben említett.) Ebben a gusztustalan, ázsiai törzsi berendezkedésű, ezerév alatt mit sem változó történelemben teljesen váratlanul termett egy ember, aki szakított a gyakorlattal, és elkezdett volna társadalmat, országot építeni. Szily Katalin, Szekeres Imre és a többiek (mit gondolnak, fognak tiltakozni, amiért én most ideírom a nevüket?) ezt megakadályozták.

Csoda, hogy 16 éve még mindig nem tudjuk, ki hamisította meg az öszödi beszédet? Hogy még mindig nem Sopronkőhidán töltik az életfogytiglant mint a magyar történelem leggyalázatosabb hazaáruló tömeggyilkosai?