Keresés ebben a blogban

2021. május 20., csütörtök

Föl kéne szabadulni már

Azt mondta tegnapelőtt két tiszteletreméltó jogtudós, hogy előre szólnia kell az ellenzéknek, jövőre, ha nyernek, el fogják törölni az „alaptörvényt”, és új alkotmányt készítenek.

Szerintem is szólni kell. De nemcsak erről kell szólni előre. Hanem arról is, ami első pillantásra piszok kínos dolog, de valahogyan meg kell mondani, hogy semmi ok az aggodalomra, 2022 után sem fogja elvárni a kormányzó politikai osztály, hogy a nép maga intézze az ügyeit. A megfelelő helyeken a megfelelő időben mindig lesz valaki, aki majd megmondja, mit kell tenni, ha netán a nép valamiben elbizonytalanodna. A jelen ellenzék, a jövőre már kormányzó társaság pontosan tudja ugyanis, hogy Tocqueville közel kétszáz éves mondata ma is érvényes, Magyarországon bizonyosan: „Régi és divatjamúlt szerelmese maradtam a szabadságnak egy olyan korban, amikor mindenki gazdára vágyik.” Itt nálunk semmi nem változott az elmúlt 1100 évben, ide még mindig kell gazda. Cáratyuska, akit vakon kell követni, mert az a világ rendje. A kérdés csak az, hogyan lehet közölni, miszerint a következő „uralkodó” úgy fog uralkodni, hogy azt majd jóformán észre sem lehet venni. De mindig meg fogja mondani, mit hogyan. Anélkül, hogy konzultálni akarna.

Szorongva hallgatom a megbékélésről szóló zengedelmeket. A „tizenötmilló magyar miniszterelnöke” féle baromian ostoba, jóságos körültekintéseket. Nix. Annak tetszik a miniszterelnöke lenni, aki elfogadja kigyelmedet a miniszterelnökének. A fasiszta náci nyilasoknak nem lehet és nem is kell a kedvében járni. A „fideszszavazókról” szóló nyavalygásokat mindig ökölbe szorult gyomorral hallgatom. Először, mert nincs, soha nem is volt annyi millió belőlük, amennyit ilyenkor emlegetni szoktak, és amibe mindig belebetegszem, mert nem létezik, hogy az ilyen számokat emlegető politikus nem tudja legalább nagyjából, miféle csalások következtében jöttek azok a nagy kétharmadosok. Másodszor, mert az a tény, hogy valaki egy olyan bagázsra szavaz, amilyen a jelenlegi kis bimbasi bűnszövetkezete, az maga is bűnsegédi bűnrészes, a „nem tudja, mit cselekszik” nem jelent felmentést, nem kell a hátistenem duma, meg hogy mindenkinek joga a szabad vélemény nyilvánítás, mert a fideszre szavazás nem szabad vélemény nyilvánítás, minthogy kimeríti a BTK több büntetendő cselekményt magába foglaló tényálladékát. Harmadszor, persze nem lehet mindenkit felelősségre vonni, dolgozni kell azon, hogy a megfelelő oktatási intézményekben a következő generáció megszerezhesse azt a viselkedési kultúrát, ami kizárja, hogy fideszszerű homofób, bosszúra és gyűlöletre bazírozó gyülekezetek bármiféle legitimációhoz jussanak. Negyedszer, fölösleges úgy tenni, hogy az a megmaradó kemény mag, amely kitartóan nyilas érzelmű és meggyőződéssel irtana zsidót, cigányt, liberálist és más hazaárulót éppen olyan kedves állampolgár, mint az összes többi, mert ebből az álságos elfogadásból keletkeznek a 2006-os események, amik szemkilövetésként íródnak a történelem lapjaira, és hovatovább nem marad senki, aki emlékszik az elkötött tankra és a Szabadság téri tévészékház kifosztott és szétrugdosott büféjére.

Úgyhogy kérem szépen, ne tessék elkenni ezt a „számonkérésnek” finomított ügyet. A magyar választó, akinek gazda kell, akkor fogja elhinni, hogy nem kell magára hagyottan tévelyegnie a viharos pusztában, ha már most tisztába tesszük: felelősségre vonás és büntetés lesz, méghozzá a megérdemelt mértékű. Mindenki megkapja azt, amit meg kell kapnia, nem mondunk olyan szövegeket, hogy amiket törvényesen bizonyítani tudunk, mert tudjuk, hogy mindent tudunk bizonyítani – mert nem ismeretlen tettesekről van szó, ezek itt az orrunk előtt csinálják a nép megnyomorítását, a bimbasitól kezdve lefelé minden elkövetőig. Akiknek a büntetési tételeit is pontosan lehet tudni, mert az „alapos gyanú”, ami a felelősségre vonás, majd az ítélet alapja, már megvan, kéretik nem szépelegni. A nép, amelyik gazdára vágyik, akkor kezdi magát legalább zsigeri szinten biztonságban érezni, ha az összes köztörvényes bíróságra kerül, ha megmutatjuk, hogy azt többé nem lehet, amit itt elkövettek, miniszterelnöktől az összes minisztériumi osztályvezetőig, televíziós műsorvezetőtől az összes gyalázkodó „újságíróig”.

Németországból a következetesen végigvitt nürnbergi perek nyomán lett az a Németország, ami évtizedek óta ismét méltó örököse a valóban létezett ezeréves kultúrának, ahol ma már valóban el lehet hinni, hogy az a 12 év csak (iszonyatos) kisiklás volt, ami soha többé meg nem ismétlődhet.

A 2022-re itt letelő 12 év relatíve ugyanolyan iszonyatos, amilyen a német náci uralom volt, milliók megalázása és nyomorba döntése, tízezrek halála a következménye. A magyar nép akkor fogja elhinni, hogy most megtörténik végre a rendszerváltás, ha a nürnbergi pereket az eredetihez hasonló módon,  következetesen végigvisszük (és szépen ki is tölti mindenki a büntetését, attól talán nem kell tartani, hogy az Egyesült Államoknak bárkire szüksége lesz a mi pitiáner bűnözőink közül).

Ez a nép ezer éve él az államiság és a szabadságvágy hazugságaiban, ezer éve nem mer egyedül kimenni az utcára. Természetes, hogy nem képes önállóan, igazi szervezetek létrehozásával megteremteni a valódi önrendelkezésből fakadó, függetlenséget jelentő létet. Most végre hozzá kellene fogni annak a megalapozásához, ami országot teremt ebből a 93 000 négyzetkilométernyi területből. Nem lesz könnyű és nem néhány éves program. Ezért kell egyszer s mindenkorra kizárni, hogy fideszszerű kitüremkedések még egyszer itt elkezdhessenek garázdálkodni.

Már most szólni kellene, hogy ez következik.

Ezt nem lehet ám akárhogyan. Ezt szerintem egy férfiember nem tudja megcsinálni, mert egy gazdára váró nép azt azért nem akarja hallani, hogy ő nem mer kimenni az utcára, hogy neki védelemre, gazdára van szüksége. Ehhez egy nő bölcsessége, beleérző képessége és felvilágosultsága szükséges.