Keresés ebben a blogban

2017. október 28., szombat

Ízetlen

Egy hírportál már elvágta magát nálam, jóval azelőtt, hogy lement volna kormánykutyába. Az origó felületessége és ostobasága úgyszólván felkínálta magát későbbi gazdáinak, de mondom, én már sokkal korábban elviselhetetlennek tartottam, és még véletlenül sem kattintottam rá.
Most itt a következő hírportál. Jó ideje idegesít a nagyképűségük, a magyar nyelv és helyesírás alapfokon sem ismert szabályainak ordító megnyilvánulásai, a "véleményvezérség" taszító manifesztálása, de ez a mai "tudósítás" mindent alulmúl - soha többé meg nem nyitom ezt a lomtárt.
Íme:

Egy év próbaidőre ítélte a floridai bíróság Tiger Woods-ot, miután elismerte bűnösségét gondtalan vezetés bűntettében. A sportolót még május végén tartóztatták le, miután fogalmatlan állapotban találtak rá autójában. Woods égő lámpákkal, a kormányra borulva aludt, miközben keresztben parkolt egy bicikliúton. 

A gondtalan-gondatlan, íztelen-ízetlen fogalompárok jelentései között való különbségtételt már régen nem várom el magyar újságírótól. Bár ebben az esetben annyira nem volna nehéz. Dehát mit várjunk attól, aki képes leírni azt, hogy "fogalmatlan állapotban"? El lehet hinni bármit azoknak, akiknek ilyen baromi rendetlenség van a fejükben? Örültem eddig sem éppen felhőtlen, meglehetősen ritka találkozásainknak. A kormánynak való négykézlábra ereszkedést már nem várom meg.