Keresés ebben a blogban

2017. március 3., péntek

Homogenitás

"Abból tudott főzni, ami a neten megjelent – ezzel magyarázta facebookos bejegyzésében Ungváry Krisztián, miért kelt eleinte Orbán Viktor védelmére a miniszterelnök nagy botrányt kavart beszéde ügyében, és miért látja most ő is azt vállalhatatlannak."
Kedvelem ezt a fiút, okos és az esetek többségében karakán.
De ezt ne. Ne keljen a védelmére egy aljas, folyamatosan hazudozó és mind vadabb gyűlöletet szító alaknak. Hitler is megsimogatta egy kisfiú fejét, értékeljük a gesztust és keljünk a védelmére? Ugyan már.
A legnagyobb baj mégsem ez. Hanem amiért a védelmére kelt. Hogy ugyanis a "miniszterelnök" a kulturális homogenitásról beszélt, nem etnikairól.
Homogén: egynemű, azonos elemekből álló, minden pontján, részében azonos értékű, egyenletesen elhelyezkedő.
Az sem jó, ha egy iszonyatosan buta, primitív fráter használ értelmetlen kifejezéseket, mert az átszivárog a köztudatba, és további, nem túlságosan okos emberek fogják használni ezt a baromságot, ami nemcsak ostoba, még kártékony is. Épp elég mellet verő hőzöngés tapasztalható ebben a szerencsétlen országban, kell hozzá az is, hogy elterjedjen, nekünk homogén a kultúránk? Azaz nincs kultúránk? Fennen és diadalmasan hangoztatjuk, hogy a magyar kultúra nem létezik? A homogenitás ugyanis lényegében ezt jelenti.
Ungváry Krisztián ezt akarta védelmébe venni?...
Nem is tudom. Kissé feljebb azt írtam, nem az a legnagyobb baj, hogy a védelmére kelt.
Visszavonom. Nem belegondolni egy fogalom jelentésébe bocsánatos bűn.
Védelmezni bármi módon egy tömeggyilkost - legalábbis érthetetlen.